derzhbiudzhet-nedootrymav-93-mlrd-hryven-cherez-straik-pereviznykiv-na-kordoni-z-polshcheiu-holova-finansovoho-komitetu-rady

Держбюджет недоотримав 9,3 млрд гривень через страйк перевізників на кордоні з Польщею - голова фінансового комітету Ради

 • 28833 переглядiв

Державний бюджет України втратив 9,3 млрд грн митних платежів через блокаду на кордоні з Польщею, що вплинуло на експорт.

Державний бюджет за листопад 2023 року недоотримав 9,3 млрд гривень надходжень митних платежів через блокаду пунктів пропуску на кордоні з Польщею, повідомив в ефірі телемарафону нардеп, голова комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, пише УНН.

Деталі

За словами Гетманцева, блокада кордону стала потужним ударом по економіці та експорту для України. Він зазначив, що раніше до страйку на пункті пропуску "Ягодин" пропускали за добу 1300 автомобілів, а зараз 150, що призвело до зменшення експорту товарів на 40%.

Також Гетманцев додав, що через страйк на кордоні перевізники втратили 400 млн євро тільки за перші два тижні блокади.

А якщо говорити про бюджет, то за результатами листопада можемо чітко визначити, що бюджет втратив 9,3 мільярда гривень від недонадходження митних платежів. Це величезні гроші, які недоотримала армія і які конче нам сьогодні потрібні

- сказав Гетманцев. 

Крім того, за його словами, фіксується недовиконання плану по митниці на 19%, хоча у жовтні було перевиконання.

Гетманцев закликав уряди країн, де перевізники блокують кордини, "не гратися в політику", а виконувати європейський закон, який дозволяє вільний рух транспортних засобів по території ЄС.

Нагадаємо

Станом на ранок 5 грудня через пункт пропуску "Угринів-Долгобичув" на українсько-польському кордоні з початку пропуску порожніх вантажівок пропустили 110 великовагових транспортних засобів з України.

Лілія Подоляк

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Вірменія не візьме участі у засіданні ОДКБ у москві

     • 23128 переглядiв

    Глобальні викиди CO2 досягають рекордного рівня – вчені

     • 24408 переглядiв