ukenru
derzhavna-regulyatorna-sluzhba-nakazala-minfinu-vidati-lotereynim-operatoram-novi-litsenziyi

Державна регуляторна служба наказала Мінфіну видати лотерейним операторам нові ліцензії

 • 8110 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Державна регуляторна служба України (ДРС) зобов’язала Міністерство фінансів України розробити нові ліцензійні умови для операторів державних лотерей, і на їх основі видати нові ліцензії. Про це у відповідь на інформаційний запит УНН повідомили в ДРС.

Рішення про розробку та видачу ліцензій було винесено Державною регуляторною службою України ще у 2015 році, але Мінфін намагався скасувати це рішення через суд.

Проте, постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 26 липня 2016 року відмовлено у задоволенні позову Міністерства фінансів України до Державної регуляторної служби України.

“Оскільки згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 5. 08. 2015 №609 «Про затвердження переліку органів ліцензування та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України» органом ліцензування господарської діяльності з випуску та проведення лотерей визначено Мінфін, обов’язок щодо розробки відповідних умов покладається саме на Мінфін», - наголосили у Держрегуляторній службі.

Нагадаємо, Мінфін вже 5 рік поспіль затримує розробку ліцензійних умови для операторів державних лотерей. Через бездіяльність Мінфіну українські оператори державних лотерей вимушені працювати з простроченими ліцензіями.

Як пояснюють у Мінфіні, вони не займаються розробкою нових ліцензійних умов, оскільки їх не влаштовує Закон України “Про лотереї”. Мінфін неодноразово намагався змінити законодавство в гральній сфері, однак всі законопроекти Мінфіну були визнані Верховною Радою корупційними та лобіюючими інтереси певних осіб.

Українські Національні Новини

Суспільство