ukenru
derzhavna-komisiya-teb-i-ns-ukhvalila-kompleks-zakhodiv-z-podolannya-naslidkiv-stikhiyi-v-zakhidnikh-oblastyakh

Державна комісія ТЕБ і НС ухвалила комплекс заходів з подолання наслідків стихії в західних областях

 • 13511 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. Державна комісія ТЕБ і НС під головуванням Дениса Шмигаля ухвалила комплекс заходів з подолання наслідків стихії в західних областях, зокрема до 1 липня має бути організоване обстеження зруйнованих та пошкоджених будівель та дорожньої інфраструктури, а постраждалому населенню мають виплатити компенсацію від держави. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу уряду.

“В середу, 24 червня, під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля в режимі відеоконференції відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій було ухвалено комплекс невідкладних заходів для подолання наслідків стихійного лиха в західних областях України… До 1 липня 2020 року має бути організоване обстеження зруйнованих та пошкоджених будівель та дорожньої інфраструктури для встановлення розмірів нанесених збитків та визначення обсягів коштів, необхідних для їх відновлення; постраждале населення має отримати фінансову допомогу від держави”, - вказано у повідомленні.

Також зазначається, що учасники засідання заслухали доповіді про ситуацію в постраждалих від повеней областях та масштаби завданих збитків. За прогнозами Укргідрометцентру, паводкова ситуація в західному регіоні має стабілізуватися до кінця цього тижня. Наразі в усіх регіонах опади поступово припиняються. Тим не менше, ще можливе суттєве підвищення води в водоймах регіону, зокрема в річці Дністер.

“За підсумками засідання було ухвалено протокольне рішення щодо комплексу невідкладних заходів з подолання наслідків надзвичайної ситуації. Серед цих заходів, зокрема, передбачається: постійний моніторинг гідрологічної обстановки на річках регіону з метою вчасного вжиття запобіжних заходів, організація всебічного життєзабезпечення постраждалого та евакуйованого населення; нагляд за санітарно-епідеміологічною обстановкою, аби не допустити спалахів інфекційних захворювань через забруднення колодязів”, - повідомили у пресслужбі.

Вказано, що Міністерство внутрішніх справ зі свого боку має організувати охорону об’єктів критичної інфраструктури, будівель та майна населення, яке евакуйоване з небезпечних територій.

Нагадаємо, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова ДСНС Микола Чечоткін і командувач Національної гвардії Микола Балан екстрено відправилися на Прикарпаття для координації сил у подоланні негоди і здійснення повітряного моніторингу затоплених районів. Під керівництвом голови уряду був створений оперативний штаб.

Українські Національні Новини

Політика