deputaty-vid-sluhy-narodu-obureni-povedinkoiu-bezuhloi-yaka-rozkrytykuvala-zaluzhnoho-i-proponuiut-yii-vykliuchyty-iz-fraktsii

Депутати від "Слуги народу" обурені поведінкою Безуглої, яка розкритикувала Залужного, і пропонують її виключити із фракції

 • 33141 переглядiв

Частина народних депутатів з фракції "Слуга народу" розглядають питання про виключення Мар'яни Безуглої за її критику на адресу Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Частина нардепів зі "Слуги народу" хочуть виключити Мар’яну Безуглу з фракції через її заяви про те що Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний має подати у відставку. Про це пише УНН, із посиланням на джерела Суспільного у фракції "Слуга народу".

"Більшість депутатів обурені поведінкою Безуглої і пропонують її виключити. Втім не факт, що це винесуть на голосування"

 — сказав Суспільному співрозмовник у "Слузі народу".

Деталі

Незгоду із позицією Безуглої висловили її колеги по фракції й публічно. Зокрема, чітку позицію про неприпустимість такої форми критики до військо-політичного керівництва країни висловили депутатки Тетяна Циба та Галина Янченко.

Вважаю заяви своєї колеги неприпустимими під час війни. Безумовно, всі мають право на власну думку. Безумовно, будь-яка посадова особа повинна підлягати контролю. Безумовно, якщо є питання, їх необхідно задавати. Навіть критичні. Але в умовах війни питання до військово-політичного керівництва повинні бути виключно в рамках чітко визначених процедур та інституцій. Інакше - це розцінюється, як дискредитація і провокація, що грає на руку ворогу.

написала Тетяна Циба.

Контекст

Безугла нині обіймає посаду заступниці голови комітету з нацбезпеки у ВР. Скандал розгорівся через її допис у фейсбуці зі звинуваченнями на адресу Головнокомандувача.

ситуація така, що якщо військове керівництво не може надати НІЯКОГО задуму на 2024 рік, а всі їхні пропозиції щодо мобілізації зводяться до того, що треба більше людей без ЖОДНОЇ пропозиції зі змін СИСТЕМИ ЗСУ, то таке керівництво має піти

заявила Безугла.

На думку депутатки Мар’яни Безуглої військове командування України нібито не надало "ніякого плану дій на 2024 рік" ані на Ставці, ані комітету. Зазначимо, що Залужний й не мав подавати план і на комітеті від нього його не вимагали.

Тетяна Салганік

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    13 років за ґратами отримав колаборант з Харківщини

     • 27883 переглядiв

    Окупанти готують нові списки українських дітей для депортації

     • 25857 переглядiв

    Ілон Маск погодився з Нетаньягу, що ХАМАС має бути знищений - ЗМІ

     • 33758 переглядiв