deputaty-brovarskoi-miskrady-stefanchuku-prosymo-ne-vynosyty-na-rozghliad-vr-proiekt-postanovy-pro-pereimenuvannia-mista

Депутати Броварської міськради Стефанчуку: просимо не виносити на розгляд ВР проєкт постанови про перейменування міста

 • 17490 переглядiв

Депутати Броварської міської ради просять спікера Верховної Ради не вносити на розгляд проєкт постанови про перейменування міста Бровари на Броварі.

Депутати Броварської міської ради просять голову Верховної Ради України Руслана Стефанчука не виносити на розгляд парламенту проєкт постанови про перейменування Броварів на Броварі. Про це йдеться у клопотанні, яке депутати направили спікеру, пише УНН.

Деталі

Рішення про направлення такого звернення Руслану Стефанчуку депутати Броварської міськради майже одноголосно прийняли на позачерговій сесії, яка відбулася 11 липня.

Враховуючи рішення органу місцевого самоврядування, просимо не виносити на розгляд Верховної Ради України проєкт постанови про перейменування міста Бровари Броварського району Київської області на місто Броварі

- йдеться у тексті клопотання.

В документі також зазначається, що приймаючи рішення про необхідність збереження нинішньої назви міста Броварська міськрада спиралася на позицію жителів. А також на фахові висновки науковців.

Даний проєкт (рішення міської ради – ред.) обґрунтований експертною оцінкою Інституту історії Української національної академії наук України від 19.12.2023 року №123/482, історичною довідкою Науково-дослідного інституту козацтва Інституту історії НАН України від. 08.05.2024 року №48/1 та рекомендаціями Інституту української мови НАН України від 26.12.2023 року №307/86

 - зазначається у клопотанні.

Якщо Бровари перейменують, то жителі міста матимуть право звернутися до суду - експерт15.07.24, 11:22

Додатково

Постанову про перейменування Броварів на Броварі раніше зареєструвала група народних депутатів на чолі з представником фракції "Голос" Романом Лозинським.

Міський голова Броварів Ігор Сапожко зазначав, що голосуванням на позачерговій сесії депутати підтвердили позицію більшості жителів Броварів, які виступають проти зміни назви міста.

Враховуючи, що вже неодноразово розглядали на профільному комітеті ВР ініціативу перейменування міста, неодноразово були наші звернення з певними обґрунтуваннями, депутати сьогодні вирішили ще й ухвалити відповідне рішення органу місцевого самоврядування і звернутися до Верховної Ради щодо того, щоб залишити історичну назву міста Бровари. На мою думку, враховуючи незалежні опитування, сьогоднішнім голосуванням, коли 24 депутати підтримали звернення до ВР, ми чітко висловили думку жителів, що місто має називатися Бровари

 - повідомив Ігор Сапожко в ексклюзивному коментарі УНН.

Захар Подкидишев

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Україні допомагають не достатньо для перемоги - Зеленський

     • 20661 переглядiв

    До Дня українських миротворців: Жепа – недооцінений подвиг

     • 144485 переглядiв