ukenru
deputati-prognozuyut-vidsutnist-rpl-u-novomu-skladi-parlamentu

Депутати прогнозують відсутність РПЛ у новому складі парламенту

 • 7161 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Радикальна партія Олега Ляшка має наднизькі шанси потрапити до наступного парламенту. Таку думку у коментарі УНН висловив народний депутат Сергій Каплін.

"Їх шанси на межі. Однією ногою вони вже не в парламенті", - сказав він.

Спроможність партії продовжити роботу у стінах ВР залежить, зокрема, від результатів другого туру президентських виборів, каже нардеп.

"Все буде залежати від Зеленського — якщо його команді вдасться змінити чинне законодавство, розпустити парламент і призначити позачергові вибори, створити нову хвилю і впіймати хайп — то звичайно, що ніякого Ляшка у ВР не буде. Та й спонсор Ахметов, скоріш за все, відмовиться від Ляшка як від проекту", – вважає нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов може відмовитися від політичного проекту Ляшка

Усе через те, що за 5 років Ляшко так і не змінив амплуа "клоуна" на "політика", продовжив Каплін.

"Пік кар'єри Ляшка був тоді, коли він співпрацював із Коломойським, коли він сидів систематично на "плюсах" – тоді ж він і увійшов до парламенту. І тоді Ляшко міг перестати бути "клоуном" і стати політиком. Але він цього не зробив, бо така його сутність — пафос, гра, цинічність. Десь він її розбавляє новим іміджем, який одразу ж псують його однопартійці", – каже нардеп.

Нагадаємо, за п’ять років рівень підтримки радикалів на Дніпропетровщині обвалився вдвічі.

При цьому, за падіння підтримки РПЛ, зокрема у цьому регіоні, відповідає голова обласного партійного представництва, нардеп Сергій Рибалка.

Раніше експерти неодноразово заявляли, що саме цей політик розхитує репутацію Радикальної партії.

До брудних плям політичного амплуа Рибалки, зокрема, відносять і напівоголених дівчат, з якими останній улітку позував на яхті, і надмірну любов до розкоші, і невдалі спроби позиціювання себе на міжнародній арені (йдеться про випадок, коли за зустрічі з американськими політиками він заплатив 30 тисяч доларів).

Не менше обурення у колег по парламенту та у суспільстві викликали його спроби лобізму як окремих законопроектів, так і інтересів власної співмешканки (А.Байбородіної), яку Рибалка протягнув до списку авторів одного з проектів закону.

Перелік гріхів нардепа можна продовжувати. Та, ймовірно, що всі вони й відобразилися на виборчому результаті лідера РПЛ під час голосування українців у першому турі президентських виборів.

Українські Національні Новини

Політика