deputatam-kiyivskoyi-oblradi-prezentuvali-noviy-gerb-ta-prapor-oblasti

Депутатам Київської облради презентували новий герб та прапор області

 • 560226 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. Депутатам Київської обласної ради, керівникам громад та міським головам презентували перші напрацювання геральдистів нового герба та прапора області. Далі має пройти широке обговорення в громадах, повідомив голова Київської ОВА Руслан Кравченко на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

Цитата

"З 1999 року на гербі Київщини зображений Юрій Змієборець, який копіює і нагадує Георгія Побідоносця на гербі московської області та москви. З початку повномасштабного вторгнення росії до України постало питання про зміну символіки. Вона повинна відповідати нашій історії, культурним цінностям, враховувати соціально-економічні особливості й традиції регіону", - зазначив Кравченко.

Деталі

Він зазначив, що за ініціативою Київської ОВА провели геральдичну експертизу офіційної символіки області. У рамках цього сформували робочу групу з представників обладміністрації, облради, науковців, істориків, геральдистів, яку очолив заслужений художник Олексій Руденко. Усі напрацювання нового герба та прапора пройшли експертизу Інституту історії НАНУ. 

"Фахівці запропонували, щоб в основі герба Київщини був зображений ангел. Адже саме ангел, який молиться за Київщину, її мешканців і стоїть на захисті, зафіксований в історичних документах на гербі Київської землі щонайменше з 1416 року... Варіантів прапора чотири – герб із зображенням ангела на різних кольорових фонах, серед яких: синій, білий та пурпуровий", - йдеться в повідомленні.

Кравченко поінформував, що на реалізацію проєкту "не витрачено жодної копійки" з обласного бюджету. Нова символіка детально обговорюватиметься в громадах, запустимо широке опитування. Узгоджений варіант затверджуватиметься на сесії облради.

Нагадаємо

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко 13 липня показав відео, як виглядатиме монумент "Батьківщина-мати" у Києві після декомунізації.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У росії лазерний бій та гонки дронів визнали видом спорту

     • 207557 переглядiв

    Їхала з москви до твері: у рф спалахнула електричка

     • 195446 переглядiв