deputat-zdav-batka-rosiianam-shchob-otrymaty-posadu-vid-saldo-na-khersonshchyni-zatrymaly-cherhovoho-kolaboranta

Депутат "здав" батька росіянам, щоб отримати “посаду” у сальдо: на Херсонщині затримали чергового колаборанта

 • 12856 переглядiв

Депутат, який раніше був членом забороненої Партії регіонів, був затриманий СБУ за сприяння російським військам і зраду свого проукраїнського батька, щоб отримати посаду в окупаційній адміністрації на Херсонщині. Під час окупації він займався мародерством, викраденням людей та колабораціонізмом.

Контррозвідники Служби безпеки затримали депутата однієї із селищних рад на Херсонщині, який перейшов на бік ворога під час тимчасової окупації регіону. Для того, щоб отримати "посаду" в окупаційній "адміністрації" він здав батька, який виступав проти збройної агресії рф. Про це повідомили в СБУ, передає УНН.

Деталі

За даними СБУ, депутат входив до складу забороненої Партії регіонів, а на початку повномасштабного вторгнення рф зустрічав колони російських військ, які заходили на територію громади.

Під час окупації регіону він один з перших запропонував загарбникам свою "допомогу" у війні проти України. Для цього почав масово "здавати" агресору місця перебування учасників руху опору та членів їх сімей. Одним із перших кого "здав" зрадник – був його батько, що мав проукраїнську позицію та виступав проти збройної агресії рф

- повідомляють в СБУ.

Батька-патріота відвезли до місцевої російської катівні, де до нього застосовували численні тортури, якими намагались схилити до співпраці з росіянами. При цьому депутата-зрадника призначили до окупаційної "адміністрації", створеної на території громади під керівництвом гауляйтера сальдо.

Зрадник відповідав за розподіл "гумдопомоги" з рф між прихильниками кремлівського режиму та неодноразово брав участь у розграбуванні будинків місцевих жителів та викраденні людей, які чинили спротив загарбникам та їхнім поплічникам.

Крім того, фігурант з власної ініціативи "чергував" зі зброєю на російських блокпостах та "розквартировував" окупантів у помешканнях громадян, що виїхали на підконтрольну Україні територію. Після звільнення селища він залишився на території громади, де намагався "залягти на дно" і таким чином уникнути правосуддя

- додають в СБУ.

Наразі зрадника затримано та повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану та колабораційна діяльність.

Нагадаємо

Служба безпеки України повідомила про підозру блогеру Мирославу Олешку за перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Миколаєві пролунали вибухи - ЗМІ

     • 14223 переглядiв