ukenru
deputat-blokuvannya-ugorschinoyu-komisiyi-ukrayina-nato-graye-na-ruku-rf

Депутат: Блокування Угорщиною комісії Україна-НАТО грає на руку РФ

 • 11922 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Голова постійної делегації України в ПА НАТО, народний депутат Ірина Фріз висловила стурбованість позицією Угорщини щодо комісії Україна-НАТО на рівні міністрів оборони. Про це повідомляє УНН з посиланням на Facebook-сторінку нардепа.

“Слід визнати, що позиція Угорщини, яка вдалася до фактичного шантажу, є не тільки контрпродуктивною, але й такою, що підриває безпекову ситуацію в Європі”, — зазначила вона у повідомленні.

Також вона зазначила, що: “У зв’язку з цим спроби Будапешта блокувати зустрічі Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів оборони є небезпечною практикою змішування двосторонніх гуманітарних питань із питаннями безпеки і оборони цілого регіону. Таким чином Угорщина не лише опосередковано сприяє ослабленню зусиль НАТО щодо мінімізації регіональних ризиків, але і сприяє політиці Росії із руйнування Організації Північноатлантичного договору зсередини”, — наголосила Фріз.

На думку депутата політика Росії разом із активністю “Ісламської держави” є однією з ключових загроз в європейському регіоні і світі.

Як повідомляв УНН, незважаючи на те, що дату наступної зустрічі Комісії Україна-НАТО не було встановлено, в альянсі висловили сталу підтримку Україні.

Українські Національні Новини

Політика