deportatsiya-ditey-do-rf-bezpeka-aes-mirni-initsiativi-zelenskiy-rozpoviv-scho-obgovoryuvav-z-gensekom-oon

Депортація дітей до рф, безпека АЕС, мирні ініціативи: Зеленський розповів, що обговорював з генсеком ООН

 • 753897 переглядiв

КИЇВ. 8 березня. УНН. Під час зустрічі з Генеральним секретарем Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутеррешем у Києві Володимир Зеленський обговорив депортацію українських дітей до рф, ядерний шантаж країни-агресора та безпеку українських АЕС, а також поінформував про мирні ініціативи країни. Про це лідер країни повідомив під час брифінгу, передає УНН.

Цитата

"Дуже важливо, що саме в Києві ми говорили про те, як повернути мир, міжнародну безпеку, повну силу статуту ООН саме тим нормам, які однаково важливі всім народам на Землі. Саме зараз Україна на передовій не просто боротьби, а реальної війни за всі ті принципи, на яких грунтується міжнародне життя. Саме зараз, і саме Україна захищає цілі та принципи статуту ООН, а отже саме зараз, і саме в Україні вирішується, яким буде майбутнє ООН", - наголосив Зеленський.

Деталі

Президент повідомив, що під час зустрічей з генсеком та делегацією ООН сторони обговорили на питаннях безпеки та усіх логічних шляхів повернення української та європейської глобальної безпеки, у тому числі "Формулу миру". Зокрема, вони зосередилися на тому, як зупинити ядерний шантаж з боку росії і відновити безпеку на усіх українських атомних електростанцій.

"Зокрема, безпеку Запорізької АЕС - вона повинна повернутися під повний український контроль, це питання саме глобальної, а не лише української безпеки", - зауважив президент.

Зі свого боку Гутерреш зауважив: "Я вважаю, що медіація з метою досягнення демілітаризації зони навколо (Запорізької, - ред.) станції дуже важлива, і ООН зі свого боку готовий запропонувати свої послуги".

Він також поінформував Гутерріша щодо роботи України зі створення спецтрибуналу щодо злочину агресії росії проти України та проєкту відповідної резолюції ООН, яку Київ готує. Крім цього, сторони зосередили увагу на проблемі масштабного викрадання росією українських дітей і про те, як врятувати їх від цього геноциду. 

Гутерреш під час своєї промови зазначив, що ООН продовжить гуманітарну роботу з обміну військовополонених, і згадав за відео розстрілу українського військового російськими окупантами.

"Я вважаю, що це чергове нагадування, що законів ведення війни треба дотримуватися", - наголосив він.

Нагадаємо

Україна та ООН погодили продовження Чорноморської зернової ініціативи. Про це під час спільного виступу з Генеральним секретарем Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутеррешем повідомив президент України Володимир Зеленський.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Кожен другий малий бізнес в Україні відкривають жінки

     • 1048313 переглядiв