ukenru
denisova-zaklikala-oon-ta-obsye-zakhistiti-prava-ukrayinskikh-viruyuchikh-u-krimu

Денісова закликала ООН та ОБСЄ захистити права українських віруючих у Криму

 • 10804 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. Уповноважена з прав людини в Україні Людмила Денісова закликала моніторингову місію ООН та ОБСЄ вжити заходів для поновлення прав мешканців окупованого Криму на свободу совісті та віросповідання. Про це Денісова повідомила на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

Як зазначила українська омбудсумен, упродовж листопада російські суди ухвалили два дискримінаційні рішення, які порушують права на свободу совісті та віросповідання в Криму.

"Звертаюся до міжнародних організацій, зокрема моніторингової місії ООН в Україні та ОБСЄ негайно вжити заходів щодо поновлення прав мешканців тимчасово окупованого Криму на свободу совісті та віросповідання", - йдеться у повідомленні.

Євпаторійський міський суд 6 листопада задовольнив позов "Адміністрації Республіки Крим" до громади храму Пречистого образу Божої Матері "Неопалима Купина" релігійної громади ПЦУ в Євпаторії і зобов‘язав Управління Кримської єпархії Православної церкви України протягом місяця знести храм "власними силами".

Арбітражний суд Центрального округу Калуги (Росія) 14 листопада відхилив касаційну скаргу представників Кримської єпархії Православної церкви України, якою оскаржувалося рішення російського окупаційного «Міністерства майнових і земельних відносин» в Криму про "розірвання договору оренди" на приміщення кафедрального собору святих Володимира і Ольги в м. Сімферополі.

Нагадаємо, глава Православної церкви України Епіфаній звернувся до Зеленського через тиск РФ на ПЦУ в окупованому Криму.

Варто також додати, що підконтрольний Росії Євпаторійський міський суд зобов’язав Православну церкву України знести храм у Євпаторії. 24 вересня в управлінні російського Міністерства юстиції Криму втретє відмовили в реєстрації українського православного приходу на півострові.

Українські Національні Новини

Політика