ukenru
demokrati-vimagayut-vidstavki-trampa

Демократи вимагають відставки Трампа

 • 19210 переглядiв

КИЇВ. 7 січня. УНН. Лідер демократичної меншості в Сенаті США Чак Шумер зажадав звільнення з посади президента Дональда Трампа, повідомляє УНН.

Шумер назвав штурм Капітолію "повстанням президента проти Сполучених Штатів" і заявив, що Трамп "не повинен залишатися на посаді ні дня більше".

"Найшвидший і ефективний спосіб - і це можна зробити вже сьогодні - усунути президента з посади - негайно застосувати 25-ту поправку для передачі повноважень віце-президенту. Якщо віце-президент і Кабінет міністрів не виступлять проти цього, Конгрес повинен знову зібратися для імпічменту президент Трампа", - сказав Шумер.

Згідно 25-й поправці до Конституції США, в разі відсторонення президента від посади, його смерті або відставки виконання його повноважень переходить до віце-президенту.

Президент може бути усунений з посади, якщо віце-президент і більшість членів Кабінету вирішать, що він "не в змозі здійснювати свої повноваження і обов'язки".

Ініціюють відставку Трампа і члени Палати представників.

Конгресмен-демократ Девід Сіссіллін заявив також, що підготовлено та розповсюджено пропозицію щодо імпічменту чинного президента Трампа.

"Я поширюю пропозицію про імпічмент, яку демократ Тед Лью, демократ Джемі Раскін і я підготували, щоб усунути президента з посади після вчорашнього нападу на Капітолій США", - заявив Сіссіллін.

Нагадаємо, 6 січня спільне засідання Палати представників і Сенату в Конгресі, під час якого повинні бути затверджені підсумки голосування в Колегії вибірників, було перервано через масові заворушення, влаштовані на Капітолійському пагорбі прихильниками Дональда Трампа.

Агресивно налаштовані протестувальники увірвалися в будівлю Конгресу, через що поліції довелося евакуювати законодавців. Повідомляється, що під час заворушень загинули як мінімум чотири людини, в тому числі одна жінка. Для наведення порядку в Капітолій була спрямована Національна гвардія США.

Українські Національні Новини

Новини Світу