ukenru
delta-variant-stav-dominuyuchim-shtamom-covid-19-v-ssha

"Дельта" варіант став домінуючим штамом Covid-19 в США

 • 19659 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Згідно з даними моделювання Covid-19, опублікованими Центром з контролю і профілактики захворювань (CDC), високотрансмісивний "Дельта" варіант в даний час є домінуючим штамом коронавірусу в Сполучених Штатах, перевершуючи "Альфа" варіант, передає УНН.

Деталі

Згідно з нещодавно оновленими оцінками CDC, "Delta" варіант, який вперше був виявлений в Індії, а зараз спостерігається як мінімум в 104 країнах, доводиться 51,7% нових випадків Covid-19 в США. Тим часом, за даними американського агентства, частка нових випадків, викликаних "Альфою", яка вперше була виявлена ​​в Великій Британії, склала всього 28,7% за той же період часу.

В останні тижні представники охорони здоров'я США попередили, що "Дельта" стане домінуючим варіантом у США, оскільки його поширеність в країні подвоюється приблизно кожні два тижні. 22 червня, трохи більше двох тижнів тому, головний медичний радник Білого дому доктор Ентоні Фаучи сказав, що на "Дельту" припадає близько 20% всіх нових випадків захворювання в США.

Контекст

Всесвітня організація охорони здоров'я, яка поки що назвала "Дельту" "найшвидшим і найбільш пристосованим" варіантом, очікує, що він стане домінуючою формою хвороби в усьому світі. Згідно зі звітом ВООЗ, "Дельта" передається приблизно на 55% більше, ніж "Альфа" варіант.

Президент Джо Байден у вівторок знову закликав всіх правомочних американців пройти вакцинацію від Covid-19, підкресливши важливість захисту від "Дельта" інфекції.

За словами Байдена, незважаючи на те, що в найближчі дні в США будуть повністю вакциновані 160 мільйонів людей, мільйони не вакциновані проти Covid-19, "і через це їх спільноти знаходяться в небезпеці, їх друзі - в небезпеці, люди, про яких вони піклуються знаходяться в небезпеці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В США виявили рідкісне запалення серця від вакцин Pfizer і Moderna

Доповнення

Вчені та інші експерти в області охорони здоров'я побоюються, що цей варіант викличе сплеск нових випадків цієї осені, особливо сильно вдаривши по тим, хто ще не пройшов вакцинацію, якщо штати не зможуть вакцинувати більше людей.

Минулого тижня Білий дім оголосив про розгортання груп реагування на Covid-19 по всій країні, спрямованих на боротьбу з цим варіантом. Команди, що складаються з представників CDC та інших федеральних агентств, будуть працювати з громадами, схильними до підвищеного ризику спалахів.

Українські Національні Новини

Новини Світу