defitsytu-elektryky-nemaie-popry-pidvyshchennia-spozhyvannia-u-khersoni-cherez-obstrily-bez-svitla-ponad-90-tys-domivok-enerhetyky

Дефіциту електрики немає попри підвищення споживання, у Херсоні через обстріли без світла понад 90 тис. домівок - енергетики

 • 31210 переглядiв

Споживання електроенергії в Україні дещо зросло, але без дефіциту

В Україні споживання електроенергії дещо підвищилося, однак дефіциту немає. При цьому імпорт здійснюється зі Словаччини, Польщі, Румунії та Молдови. Через обстріли в Херсоні знеструмлено понад 90 тисяч споживачів, через негоду без світла 20 населених пунктів. Про це повідомили в середу у НЕК "Укренерго" та Міненерго, пише УНН.

Споживання та генерація

Вчора, 26 грудня, добовий максимум споживання був удень. Його показник був на 1% вище, ніж на початку тижня 25 грудня.

"Попри теплу погоду загальний рівень споживання залишається високим. Будь ласка, споживайте електроенергію ощадливо", - ідеться у повідомленні.

Як вказано, протягом доби в аварійний ремонт вийшли 3 блоки на теплових електростанціях, ще 2 блока виведено в поточний ремонт.

"Проте наразі електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів", - зазначили в Укренерго.

"Дефіциту електроенергії не зафіксовано і не передбачається на поточну добу (...) Ситуація контрольована. Графіки відключень не застосовуються", - повідомили у Міненерго.

Експорт/імпорт

Експорт сьогодні відсутній. Імпорт електроенергії здійснюється впродовж всієї доби зі Словаччини, Польщі, Румунії та Молдови. 

Знеструмлення

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 447 населених пунктів.

"Важка ситуація в місті Херсон – через пошкодження в мережах обленерго після масованих обстрілів знеструмлено понад 90 тисяч споживачів, також є відключення в населених пунктах області", - ідеться у повідомленні.

Нові пошкодження через обстріли є в мережах обленерго в Донецькій та Харківській областях.

Через негоду загалом на ранок знеструмлено 20 населених пункти. З них залишається знеструмленими понад добу 2 н.п. в Харківській області, 14 н.п. в Донецькій області. За добу додались знеструмлення в Дніпропетровській – 4 н.п, в Чернігівській – 2 н.п.

Через технічні пошкодження є знеструмлені споживачі у Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Юлія Шрамко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі