defitsitu-elektriki-nemaye-vzhe-18-dniv-u-trokh-oblastyakh-poshkodzhennya-cherez-obstrili-ukrenergo

Дефіциту електрики немає вже 18 днів, у трьох областях пошкодження через обстріли - Укренерго

 • 1028509 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Дефіциту в енергосистемі України немає вже 18 днів і наразі не прогнозується, доступна потужність збільшилася. Мережевих обмежень, що спричиняє необхідність відключень, в областях наразі немає. Внаслідок ворожих обстрілів є пошкодження у мережах на Дніпропетровщині та у Донецькій та Херсонській областях. Про це повідомляє НЕК "Укренерго", пише УНН.

Деталі

За даними Укренерго, ситуація на 1 березня така:

  • Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній вже 18 днів і наразі не прогнозується.
  • Споживання на рівні робочого дня. Потреба у електриці країни повністю покривається виробничими потужностями українських електростанцій та незначним обсягом імпорту з Європи. 
  • Генерація: працюють всі види електростанцій в енергосистемі. Відновлено роботу ще однієї з електростанцій, що збільшило доступну потужність в енергосистемі та відповідно її операційну безпеку. Інтенсивно працюють гідроелектростанції, які через водопілля мають багато ресурсів. Сезонно продовжує зростати генерація з відновлюваних джерел енергії. Триває незначний імпорт електроенергії.
  • Обмеження та ремонти: ліміти споживання до областей не доводились. Мережевих обмежень у мережах "Укренерго", що спричиняють необхідність обмеження споживачів в областях наразі немає. Але при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень. На Одещині проводяться необхідні заходи для підвищення надійності живлення Одеси та району. Складна ситуація у прифронтових областях. Внаслідок обстрілів росіян є пошкодження у магістральних мережах на Дніпропетровщині, а також у мережах операторів систем розподілу у Донецькій та Херсонській областях. Відновлення здійснюються за умов безпекової ситуації для ремонтних бригад.

Доповнення

За 4,5 місяці, за даними Офісу Генпрокурора, які наводить Укренерго, 255 ракет та дронів влучили по енергетичній інфраструктурі. З них 214 – по об’єктах високовольтної мережі НЕК.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Україна перемогла зимовий терор путіна - Кулеба

     • 1287843 переглядiв

    США перекинули в Європу "літак судного дня"

     • 1334934 переглядiв