defitsitu-elektriki-nemaye-uprodovzh-vsogo-robochogo-tizhnya-i-ne-prognozuyetsya-ukrenergo

Дефіциту електрики немає упродовж всього робочого тижня і не прогнозується - Укренерго

 • 616427 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній упродовж всього робочого тижня і наразі не прогнозується. Лімітів на області немає, але відключення можливі у разі зростання споживання. Про це заявили у НЕК "Укренерго", пише УНН.

Деталі

За даними Укренерго, ситуація на 17 лютого наступна:

  • СПОЖИВАННЯ на рівні робочого дня, але дещо нижче, ніж у четвер.
  • ДЕФІЦИТ потужності в енергосистемі відсутній упродовж всього робочого тижня і наразі не прогнозується. Електростанції виробляють достатньо електроенергії для покриття наявного споживання.
  • ГЕНЕРАЦІЯ: працюють всі види електростанцій в енергосистемі. Переважно у денні години активно працюють електростанції з відновлюваних джерел енергії. Імпорт електроенергії незначний в результаті стабілізації електропостачання в країні.
  • ОБМЕЖЕННЯ: через відсутність дефіциту потужності ліміти споживання до областей на сьогодні не доводились. Але при зростанні споживання можливе застосування відключень. Заміри фактичного споживання проводяться відповідно до графіка у місті Київ та у Чернівецькій області. В Одесі через пошкоджену інфраструктуру все ще є мережеві обмеження. Через збільшення активності бізнесу, споживання Одеси зростає. Для уникнення перевантаження обладнання застосовуються графіки погодинних відключень. Зазначимо, що через мережеві обмеження вчора споживання обмежувалось у місті Києві, Київській та Житомирській областях.
  • РЕМОНТИ: ремонтні бригади Укренерго працюють безперервно над усуненням мережевих обмежень на Одещині, які викликані значними пошкодженнями основного обладнання підстанцій, які неодноразово були атаковані ракетами та дронами росіян.

Доповнення

У Міненерго вказують, що сьогодні, 17 лютого, та у вихідні енергосистема в Україні працюватиме з резервом потужності.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Галущенко: до кінця вихідних прогнозується резерв електрики

     • 625875 переглядiв

    По Миколаївщині окупанти вдарили з мінометів - Кім

     • 513542 переглядiв

    Після 56 днів: запустили увесь електротранспорт Києва

     • 1356474 переглядiв