ukenru
defitsit-pfu-dorivnyuye-odnomu-oboronnomu-byudzhetu-krayini-premyer

Дефіцит ПФУ дорівнює одному оборонному бюджету країни - Прем'єр

 • 11574 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Дефіцит Пенсійного фонду України постійно зростає і дорівнює одному оборонному бюджету країни. Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман спілкуючись з регіональними ЗМІ, передає кореспондент УНН.

"Правда в тому, що сьогодні Пенсійний фонд має зростаючий дефіцит. Цей дефіцит у цьому році більше 141 млрд грн, вдумайтеся. Це більше ніж освіта, охорона здоров'я і культура всієї країни разом взяті. Це один оборонний бюджет країни",- сказав В.Гройсман.

За його словами, недосконала пенсійна система сьогодні продукує зростання дефіциту ПФУ. При цьому В.Гройсман додав, що боротися з такою ситуацією можна лише завдяки зміні пенсійної системи і росту економіки.

Він нагадав, що в цьому році уряд запустив нову програму підтримки виробництва сільгосптехніки.

"Ми сьогодні вже створили механізми такої державної підтримки розвитку приблизно на 550 млн грн. В наступному році це буде мільярд",- сказав В.Гройсман, додавши, що КМУ зацікавлений у створенні робочих місц.

Прем'єр додав, що уряд планує подати до парламенту найближчі тижні законопроект, який реструктуризує сплату ПДВ всіх, хто буде модернізувати своє виробництво.

"Ми маємо велику перспективу і ми сьогодні працюємо над трирічною середньостроковою бюджетною резолюцією, куди ми вже закладаємо економічний ріст",- сказв В.Гройсман.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд і Світовий банк висловили свою підтримку законопроекту щодо реформування пенсійної системи, що був розроблений Міністерством соціальної політики України за дорученням Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

Українські Національні Новини

Політика