ukenru
defitsit-elektriki-znachniy-na-tli-moroziv-tri-oblasti-sogodni-bez-limitiv-ukrenergo

Дефіцит електрики значний на тлі морозів, три області сьогодні без лімітів - Укренерго

 • 1107947 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Споживання електроенергії в Україні залишається значним через похолодання, зберігається значний дефіцит електроенергії. У Херсонській, Харківській та Хмельницькій областях обмеження не застосовуються, до всіх інших регіонів доведено ліміти споживання. В Одесі та районі поступово збільшується подача електроенергії. Про це повідомляє НЕК "Укренерго", пише УНН.

Деталі

За даними Укренерго, ситуація на 9 лютого така:

  • Споживання електроенергії: залишається значним через зниження температури. Дефіцит потужності зберігається, найбільше – у вечірні години. В Одесу та Одеський район поступово подаються більші обсяги електроенергії.
  • Генерація: продовжуються відновлювальні роботи на теплоелектростанціях, пошкоджених під час ракетних атак та нападів дронів. Здійснюється імпорт електроенергії.
  • Обмеження: ліміти споживання не доводились до Харківської, Херсонської, Хмельницької областей, де сьогодні заплановано проведення вимірів фактичного споживання. Обмеження споживання в цих областях не застосовуватимуться. До решти операторів систем розподілу (обленерго) доведені ліміти споживання, які діють упродовж доби. Перевищення лімітів призводить до створення аварійних ситуацій в енергосистемі. Тому для їх попередження застосовуються аварійні відключення.
  • Ремонти: на Одещині тривають ремонтні роботи. Бригади «Укренерго» та обленерго працюють 24/7 і докладають максимум зусиль для якнайшвидшого відновлення електропостачання на рівні, який був до аварії. Також тривають роботи на всіх інших об’єктах, пошкоджених внаслідок ракетних обстрілів та атак дронів росіян.

Доповнення

Енергосистема України вже пережила 13 ракетних атак ворога та 15 хвиль атак БПЛА по енергооб’єктах.

Українські Національні Новини

Економіка