ukenru
dbr-rozsliduye-obstavini-smerti-zatrimanogo-u-viddili-politsiyi-na-donechchini

ДБР розслідує обставини смерті затриманого у відділі поліції на Донеччині

 • 9311 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Слідчі Державного бюро розслідувань розслідують обставини смерті затриманого у Костянтинівському відділку поліції. Про це УНН повідомили у прес-службі ДБР.

Розслідуванням займається теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Краматорську. Відкрито кримінальне провадження за фактом можливого перевищення службових повноважень працівниками поліції, що спричинило тяжкі наслідки.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює прокуратура Донецької області.

За попередньою інформацією, 27 червня 2019 року в одному зі службових кабінетів Костянтинівського ВП ГУ Нацполіції в Донецькій області знаходився 28-річний чоловік затриманий за підозрою у скоєнні грабежу. У ході проведення допиту підозрюваний, на якому були одягнені спеціальний засіб − кайданки, вихопив у поліцейського табельну вогнепальну зброю та вистрелив у себе, внаслідок чого помер.

Наразі триває проведення комплексу невідкладних слідчих дій для з'ясування всіх обставин інциденту та оцінки правомірності дій працівників поліції.

Кримінальне провадження розслідується за фактом перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, які спричинили тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Українські Національні Новини

Кримінал та НП