dbr-povidomilo-pro-pidozru-oligarkhu-putina-gineru

ДБР повідомило про підозру олігарху путіна гінеру

 • 265645 переглядiв

КИЇВ. 4 серпня. УНН. Правоохоронці повідомили про підозру олігарху володимира путіна, президенту футбольного клубу «ЦСКА» євгенію гінеру, який побудував у Криму дві теплоелектростанції та постачав боєприпаси армії рф. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу ДБР.

Цитата

«Працівники ДБР у взаємодії з СБУ повідомили про підозру олігарху путіна, президенту ФК «ЦСКА» євгенію гінеру в пособництві вчиненню дій з метою зміни меж території та держкордону України, що призвели до тяжких наслідків за попередньою змовою групою осіб», -йдеться у повідомленні ДБР

Деталі

У 2019 році олігарх через підконтрольну йому компанію забезпечив будівництво Балаĸлавської (Севастопольская ПГУ-ТЭС) та Таврійської ТЕС (Симферопольская ПГУ-ТЭС) на території Криму.

Ці електростанції були приєднані до електричних мереж рф.

Таким чином підозрюваний заподіяв шкоду енергетичній безпеці України, сприяв залежності Криму від росії в енергетичному секторі, зазначили в ДБР.

В 2022 році олігарх, як власник управляючої компанії «АО «КБАЛ им. Л.Н. Кошкина», надав вказівку здійснювати постачання патронів для різних видів стрілецької зброї до міноборони, збройних сил та інших військових формувань рф.

Він забезпечив постачання окупантам значної кількості патронів під час збройної агресії проти України, вказали в ДБР.

гінеру заочно повідомлено про підозру у пособництві вчинення дій з метою зміни меж території та державного кордону України, які призвели до тяжких наслідків за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розстріляв автівку з родиною: військовому рф залишили довічне ув'язнення

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    ДБР повідомило про підозру олігарху путіна гінеру

     • 265645 переглядiв