ukenru
dbr-povidomilo-pro-pidozru-kerivnitstvu-vipravnoyi-koloniyi-za-vimagannya-premiy-u-pidleglikh

ДБР повідомило про підозру керівництву виправної колонії за вимагання премій у підлеглих

 • 19782 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. ДБР повідомило про підозру заступнику начальника та головному бухгалтеру виправної колонії із Донеччини, які нараховували підлеглим премії та вимагали віддавати їх готівкою за нестворення штучних перешкод у їх роботі. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу ДБР.

"Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську повідомили про підозру заступнику начальника Державної установи "Селидівська виправна колонія (№82)" та головному бухгалтеру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України)", - сказано у повідомленні.

Слідством встановлено, що керівництво виправної колонії запровадило схему вимагання грошей від підлеглих працівників за нестворення штучних перешкод у проходженні служби. Зокрема, головний бухгалтер установи, діючи у змові з іншими посадовцями, протягом тривалого часу нараховувала працівникам премії до заробітної плати.

Після отримання зарплат, під загрозою заходів адмінвпливу, працівники мусили повертати гроші готівкою у розмірі нарахованої премії. Отримані таким чином кошти керівництво розподіляло між собою. Задокументовано декілька фактів одержання посадовцями неправомірної вигоди.

В рамках розслідування кримінального провадження проведено 5 санкціонованих обшуків в колонії та за місцями проживання посадовців. Виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, інші матеріальні цінності, засоби мобільного зв’язку та документи, пов’язані з оплатою праці, чорнові записи, а також грошові кошти.

На даний час вирішується питання щодо накладення арешту на вилучене майно, а також про відсторонення працівників від займаних посад та обрання відносно них запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідство триває. Перевіряється причетність інших посадових осіб установи до скоєння злочину.

Зазначається, що у разі доведення вини, підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, служба безпеки України викрила начальника слідчого відділення одного з райвідділів Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області, причетного до одержання неправомірної вигоди у розмірі 250 тисяч гривень за закриття кримінального провадження. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП