ukenru
dbr-povidomilo-pro-pidozru-chotirom-posadovtsyam-lisgospu-cherez-10-mln-grn-zbitkiv

ДБР повідомило про підозру чотирьом посадовцям лісгоспу через 10 млн грн збитків

 • 17404 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, повідомили про підозру 4 посадовцям Держпідприємства "Жовтневе лісове господарство" у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України). Про це повідомляє УНН з посиланням на ДБР.

Загалом, на даний час у цьому кримінальному провадженні вже повідомлено про підозру 6 особам.

Слідством встановлено, що у 2019 році через службову недбалість чотирьох майстрів лісу, лісничого та старшого майстра лісу невстановлені особи здійснили вирубку понад 750 дерев, що завдало збитків державі на 10,5 мільйонів гривень.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Харківської області, оперативний супровід - Управління СБУ у Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадаємо, військовому комісару повідомили про підозру у привласнення вугілля для військомату.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП