ukenru
davidenko-vaktsinatsiya-vid-covid-19-tse-spetsoperatsiya-v-yakiy-vsi-politichni-tabori-povinni-obyednatisya

Давиденко: вакцинація від COVID-19 - це спецоперація, в якій всі політичні табори повинні об'єднатися

 • 13316 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Вакцинація від COVID-19 - це спецоперація, і за всі роки незалежності подібного Україна не знала. При цьому зриви і затримки в термінах вакцинації відбуваються зараз у багатьох європейських країнах. Україна не знає, з якими труднощами зіткнеться в цьому процесі, тому зараз настав час всіх політиків об'єднатися перед обличчям єдиної мети. Про це ефірі національного каналу заявив відомий бізнесмен і громадський діяч Олексій Давиденко, передає УНН.

Цитата:

"Я практично весь рік будучи представником медичного бізнесу досить жорстко критикував владу. (...) Але в моєму розумінні, знаючи, що відбувається в системі охорони здоров'я країни всередині, вакцинація - це справжня спецоперація, яку ми раніше за 29 років не проходили. Ми не знаємо, з чим ми зіткнемося. Ми бачимо, що в Німеччині зрив вакцинації, тому що не встигають. У Швейцарії не встигають, в Австрії набирають волонтерів і армію залучають для того, щоб допомогти", - підкреслив він.

Давиденко вважає, що Україна до кінця не знає, з якими труднощами зіткнеться, тому всім опонентам і політикам треба об'єднатися перед єдиною метою.

"Я розумію, що ми до кінця не знаємо, з якими труднощами ми зіткнемося на перших етапах. І я вважаю, що зараз час об'єднаєтися політикам з різних таборів, щоб це вийшло. (...) Всі працюють заради однієї мети: щоб ми могли виїхати за кордон, щоб люди не помирали. Так якщо це одна мета, то чому тут є опоненти?", - звернувся Давиденко до гостей в студії.

Доповнення

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що вакцинація від коронавірусної інфекції COVID-19 в Україні, яка була призначена на 15 лютого, не почалася вчасно, так як затрималася поставка в країну першої партії вакцин Pfizer. Він також зазначив, що вакцинація населення України почнеться в лютому

Раніше президент Всеукраїнської ради захисту прав пацієнтів Віктор Сердюк заявив, що в питаннях з затримкою вакцинації від COVID-19 в Україні всі забули про те, що відповідальний в цьому питанні - головний санітарний лікар Віктор Ляшко. 

Уже три вакцини проти COVID-19 почали процес реєстрації в Україні - Sinovac Biotech, Oxford/AstraZeneca і Pfizer/BioNTech. Фахівці Державного експертного центру Міністерства охорони здоров'я обіцяють надати висновки і перевірити реєстраційні документи у найкоротші терміни. 

Українські Національні Новини

Політика