ukenru
daniyi-yak-nikoli-ne-vistachaye-soldativ-situatsiya-vkray-kritichna-komanduvach

Данії як ніколи не вистачає солдатів, ситуація вкрай критична - командувач

 • 587313 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. Високопоставлений військовий генерал висловив серйозні сумніви щодо здатності Данії виконати завдання НАТО, заявивши, що країні знадобляться роки, щоб створити боєздатну армію, пише УНН.

Деталі

У данських збройних сил передове у світі озброєння, але їм не вистачає солдатів. Про це заявив заступник командувача армії генерал Генрік Люне в інтерв'ю місцевому телеканалу TV 2.

«Це екстрений виклик. Ситуація є вкрай критичною, особливо тому, що у нас як ніколи не вистачає солдатів», — сказав він.

«Я прослужив у збройних силах 40 років, і ще ніколи це не виглядало так погано».

В даний час від 20% до 25% посад в армії вакантні, і «навіть якщо найближчим часом буде влито більше грошей, для відновлення боєздатної армії знадобляться роки», додав він.

Згідно з звітом, Данія виконає лише три із 17 «цілей міцності», встановлених міністерством оборони.

Найгострішою проблемою для армії залишається брак боєздатних солдатів: у 1-й бригаді, відомій як «Армійський кулак», не вистачає щонайменше 1000 солдатів до її повної чисельності 4000 осіб, йдеться в повідомленні.

Відповідаючи на коментарі Люне, виконуючий обов'язки міністра оборони країни Трольс Лунд Пульсен визнав, що ситуація є критичною.

«Ось чому кілька днів тому я мав першу з довгої серії зустрічей з військовими організаціями, щоб обговорити, що ми можемо зробити — як у короткостроковій перспективі тут, у 2023 році, так і щодо того, як має виглядати нова оборонна угода», - сказав він TV 2.

Українські Національні Новини

Новини Світу