ukenru
daniya-zakrivaye-rozvazhalni-zakladi-cherez-rekordni-pokazniki-zakhvoryuvannya-koronavirusom

Данія закриває розважальні заклади через рекордні показники захворювання коронавірусом

 • 15775 переглядiв

КИЇВ. 17 грудня. УНН. Данія закриває театри, кінотеатри, концертні зали, парки розваг, музеї та художні галереї в рамках нових обмежень, спрямованих на заборону поширення коронавірусу. Про це пише УНН з посиланням на АР.

Деталі

Прем'єр-міністр країни Метте Фредеріксен заявила, що запропоновані заходи також вимагатимуть, щоб магазини площею менше 2 000 квадратних метрів і ресторани обмежили кількість своїх клієнтів. У ресторанах доведеться подавати останні страви та алкогольні напої о 22 годині та закриватися о 23:00.

Уряд Данії радить жителям обмежувати соціальні контакти під час різдвяних свят і закликає державні та приватні компанії по можливості перевести співробітників на віддалену роботу з дому.

Наказ про посилення карантину вимагає схвалення парламенту. Законодавці Данії мали зустрітися у другій половині дня у п'ятницю.

Наразі в Данії потрібні маски в громадському транспорті та магазинах. Уряд хоче розширити мандат на маски, включивши до них освітні установи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данія закриває школи та нічні клуби через сплеск випадків коронавірусу

Доповнення

Як і в багатьох інших європейських країнах, у Данії спостерігається зростання кількості випадків COVID-19, при цьому органи охорони здоров'я заявляють, що кількість інфекцій та госпіталізацій зростає швидше, ніж очікувалося.

У четвер країна повідомила про 9 999 нових випадків захворювання, а в п'ятницю їх кількість перевищила 11 000.

Згідно з останніми даними, 80% людей у віці старше п’яти років у Данії отримали дві дози вакцини, тоді як 84% отримали лише перше щеплення.

Українські Національні Новини

Новини Світу