daniya-provede-zimu-bez-bud-yakikh-obmezhen-na-covid-19-moz

Данія проведе зиму без будь-яких обмежень на COVID-19 - МОЗ

 • 256369 переглядiв

КИЇВ. 2 вересня. УНН. Данія готується пережити майбутню зиму без будь-яких обмежень, пов'язаних з коронавірусом, навіть з урахуванням очікуваного зростання кількості інфекцій, заявив у п'ятницю міністр охорони здоров'я Магнус Хойніке. Про це пише УНН посилаючись на Reuters.

Деталі

Країна розраховує, що зможе уникнути заходів щодо блокування завдяки новим покращеним бустерним вакцинам, вищому імунітету серед населення та можливості краще відслідковувати поширення вірусу за допомогою таких заходів, як тестування.

«Ми добре підготовлені. Стратегія та мета — повністю відкрите суспільство цієї зими», — сказав Хойніке на брифінгу для преси.

За його словами, у вересні Данія отримає 4,5 мільйона доз бустерної вакцини проти COVID-19, оновленої для Omicron, причому перші поставки мають надійти наступного тижня.

З 15 вересня влада почне пропонувати четверту дозу вакцини проти COVID-19 особам старше 50 років та вразливим групам.

Данські органи охорони здоров'я заявили, що хоча влітку в Данії спостерігалося невелике зростання кількості випадків зараження COVID-19, нині кількість випадків, схоже, знижується.

Доповнення

Регулюючий орган Європейського союзу в четвер схвалив дві окремі бустерні вакцини проти COVID-19, оновлені для варіанту Omicron, напередодні очікуваного зростання кількості інфекцій цієї зими. Розроблені Moderna та командою Pfizer/ BioNTech нові так звані бівалентні щеплення борються з версією Omicron BA.1 та вихідним вірусом, вперше виявленим у Китаї.

Очікується, що найближчими тижнями Європейське агентство з лікарських засобів висловить свою думку про адаптовані вакцини, націлені на варіанти BA.4/BA.5, що домінують в даний час.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Голова Пентагону розповів про стратегічну помилку Путіна

     • 106732 переглядiв

    Байден не вважає дії Ізраїлю в секторі Газа геноцидом

     • 102975 переглядiв

    В Харкові пролунали вибухи

     • 100782 переглядiв

    Новини по темі

    Данія проведе зиму без будь-яких обмежень на COVID-19 - МОЗ

     • 256369 переглядiв

    Україна з перемоги стартувала на Євробаскеті-2022

     • 141465 переглядiв

    Дефіцит бюджету за вісім місяців досяг 417 млрд грн

     • 165185 переглядiв

    КНДР назвала експерта ООН з прав людини "маріонеткою" США

     • 96306 переглядiв