ukenru
daniya-proponuye-zrobiti-viyskovu-sluzhbu-obovyazkovoyu-dlya-zhinok

Данія пропонує зробити військову службу обов'язковою для жінок

 • 1030906 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. Данія пропонує зробити військову службу обов'язковою для жінок на тлі зростаючої критики з боку західних союзників з приводу її недоліків у галузі оборони, інформує УНН посилаючись на Bloomberg.

Деталі

План був оприлюднений міністром оборони та заступником прем'єр-міністра Якобом Еллеманн-Єнсеном в інтерв'ю місцевим ЗМІ.

Міністр заявив, що хоча включення жінок до збройних сил допоможе країні виконати вимоги НАТО, їхня присутність також буде «вигідною» для військових. В даний час данські жінки можуть служити в армії добровільно, тоді як чоловіки за законом зобов'язані служити протягом максимум чотирьох місяців.

Оголошення було зроблено після того, як міністерство оборони опублікувало висновки дворічного огляду НАТО, в якому висловлювалися застереження щодо нездатності Данії інвестувати у свої збройні сили відповідно до геостратегічних вимог.

Данія поставила перед собою амбітну мету: одночасно збільшити витрати на оборону на 4,5 мільярда крон (659 мільйонів доларів), щоб до 2030 року вони досягли 2% валового внутрішнього продукту. Відповідно до своїх зобов'язань перед НАТО, Данія, як очікується, сформує елітну піхоту до 2032 року.

Додамо

Раніше цього тижня Данія зобов'язалася передати Україні 19 гаубичних артилерійських систем французького виробництва на прохання президента Володимира Зеленського.

Українські Національні Новини

Новини Світу