ukenru
danilyuk-vid-transhu-mvf-zalezhit-nadannya-dopomogi-vid-yes

Данилюк: від траншу МВФ залежить надання допомоги від ЄС

 • 10926 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Від отримання траншу Міжнародного валютного фонду залежить і отримання допомоги від інших партнерів, зокрема макрофінансова допомога від Європейського союзу. Про це заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк в ефірі телеканалу "Прямий", передає УНН.

"Нам потрібно продовження програми співпраці з МВФ і нам потрібен цей транш. Я вам скажу логіку. По-перше, це не один мільярд, а це 1,9 мільярдів. Потім, якщо ми отримаємо ці гроші, ми також зможемо отримати мільярд макрофінансової допомоги від Євросоюзу", - сказав О.Данилюк.

За його словами, МВФ є каталізатором для отримання допомоги від інших партнерів.

"МВФ є каталізатором. Всі решта – це пов’язані кредити або допомога. Тобто якщо не буде МВФ, ми цього не отримаємо. Зараз ми завершуємо перемовини зі Світовим банком стосовно від них грошей. Тобто це пов’язані процеси. Загальна сума – це серйозна сума. У нас планувалося біля 90 мільярдів зовнішніх запозичень в цьому році", - зазначив він.

Як повідомляв УНН, Національний банк України і надалі очікує на отримання у цьому році від Міжнародного валютного фонду транш у сумі 2 млрд дол.

Українські Національні Новини

Економіка