ukenru
danilyuk-ne-khoche-politizuvati-protses-povernennya-groshey-eks-vlasnikiv-privatbanku

Данилюк не хоче політизувати процес повернення грошей екс-власників ПриватБанку

 • 20648 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що не хоче політизувати процес конфіскації "грошей Януковича" і повернення грошей колишніх власників ПриватБанку. Про це розповів міністр фінансів України Олександр Данилюк в інтерв'ю Голосу Америки, передає УНН.

Відповідаючи на запитання, чи матиме Україна якісь додаткові джерела фінансових вливань у відсутності траншу МВФ, як наприклад від конфіскації "грошей Януковича" чи повернення грошей колишніх власників ПриватБанку, міністр О.Данилюк заявив, що вважає, що "це не зовсім є альтернативою, тобто, якщо є якісь гроші, які були отримані злочинним шляхом, то чи є програма МВФ, чи не має програми, траншу МВФ, це мають бути відповідні заходи прийняті, тобто, щоб ці гроші були конфісковані до бюджету".

"Те саме стосується і ПриватБанку. Ніяк не залежить від МВФ. Це є справедливість, це є обов'язок держави і, до речі, правоохоронних органів, займатися цими питаннями. Тому це не є заміною", - сказав він.

"Я не хочу політизувати цей процес, бо зараз справи знаходяться в судах. І це вже питання юридичне. Це має бути відпрацьоване нашими правоохоронними органами і юристами, які найняті, і банками, і урядами, Нацбанком. вони мають відпрацювати ці справи, бо від цього залежить, чи ми отримаємо цю компенсацію, чи ні. Тому політизувати цей процес не можна", - додав він, відповідаючи на запитання, чи можна сказати, що ці гроші повернуться цього чи наступного року.

Як повідомляв УНН, англійський суд видав наказ про арешт активів українських олігархів на суму понад 2,5 млрд доларів США.

Нагадаємо, О.Данилюк розповів, що стоїть на шляху до нового траншу МВФ.

 

Українські Національні Новини

Економіка