ukenru
danilov-zayaviv-pro-anomalni-protsesi-zi-zminoyu-mistsya-golosuvannya-u-deyakikh-regionakh

Данілов заявив про "аномальні процеси" зі зміною місця голосування у деяких регіонах

 • 13128 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Багато кандидатів і політичних сил можуть йти на прийдешні місцеві вибори, аби отримати доступ до розпорядження землею. І вже сьогодні в окремих регіонах спостерігаються аномальні процеси зі зміною місця голосування. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов на засіданні координаційного штабу щодо місцевих виборів, передає УНН з посиланням на пресслужбу МВС.

Він вказав, що за всі роки незалежності таких складних виборів Україна ще не мала.

"Звертаю увагу на новий адмінустрій і питання виборів в ОТГ, що відкриває доступ до розпорядження землею. І дуже багато кандидатів і політичних сил йтимуть на вибори з цих міркувань. До прикладу, вже сьогодні у селищі Кароліно-Бугаз, Одеської області понад 19% виборців виявили бажання змінити місце голосування. Ми спостерігаємо подібні аномальні процеси в окремих регіонах", - зазначив секретар РНБО.

Також Данілов стосовно питання підрахунку голосів зауважив, що цей процес "буде вкрай складним та важливим".

"Що стосується голосування військовослужбовців та правоохоронців, які будуть забезпечувати публічний порядок під час виборів, наше завдання дати можливість їм також проголосувати", - сказав він.

Данілов також підкреслив, що ці вибори мають бути демократичними, вільними, які визнаються всіма.

"Перш за все, я хотів звернути увагу, що членство в ЄС та НАТО визначено нормами Конституції України, але щоб ми змогли отримати членство в цих євроатлантичних структурах, ми маємо відповідати певним критеріям, одним із яких є демократичні, вільні вибори, які визнаються всіма", - вказав секретар РНБО.

Нагадаємо, голова МВС Аваков пообіцяв жорстко реагувати на провокації під час виборчого процесу.

Українські Національні Новини

Політика