daniia-vydilyt-ukraini-ponad-3-miliardy-yevro-oboronnoi-dopomohy-do-2027-roku

Данія оголосила про суттєве збільшення військової допомоги Україні до 2027 року: про яку суму йдеться

 • 51226 переглядiв

Данія зобов'язується виділити понад три мільярди євро на оборону України до 2027 року. При цьому данський уряд погодився надати негайну військову допомогу в розмірі 300 мільйонів євро вже цього року.

Уряд Данії погодив з фракціями парламентської коаліції виділення більше трьох мільярдів євро на оборонні потреби України до 2027 року. Про це повідомляє Міністерство оборони Данії, пише УНН.

Деталі

Цього року Україна може розраховувати на 2,3 мільярди датських крон (300 мільйонів євро) військової допомоги від Данії.

Більша частина суми буде розподілена у наступні роки. Зокрема, 10,5 мільярдів датських крон датських крон у 2025 році, 7,4 мільярда - у 2026 році та 5,6 мільярдів - у 2027 році.

Ми не знаємо, як довго триватиме війна в Україні, але ми знаємо, що пожертвування необхідні Україні для продовження боротьби з Росією. Протягом усієї війни Данія була вірним прихильником України, і коли ми зараз посилюємо нашу підтримку, як у 2023 році, так і, особливо, також виділяючи значні кошти у 2025-2027 роках, ми надсилаємо чіткий сигнал про те, що українці у довгостроковій перспективі можуть розраховувати на підтримку Данії. 

- зазначив міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен.

Нагадаємо

Фінляндія надасть Україні 3 млн євро для підтримки поставок зерна та розмінування

Захар Подкидишев

Війна

    Популярні

    Новини по темі