daniia-ta-niderlandy-perebuvaiut-u-protsesi-peredachi-ukraini-f-16-zaiava-koalitsii

Данія та Нідерланди перебувають у процесі передачі Україні F-16 - заява коаліції

 • 104057 переглядiв

Данія та Нідерланди за підтримки США надають Україні винищувачі F-16, які Україна, як очікується, має почати експлуатувати цього літа.

Данія та Нідерландів перебувають у процесі передачі Україні F-16 американського виробництва, за підтримки США, процес передачі цих F-16 зараз триває, і цього літа Україна, як очікується, почне експлуатувати F-16, ідеться у спільній заяві президента США Джо Байдена, прем'єр-міністра Нідерландів Діка Схофа та прем'єр-міністра Данії Метте Фредеріксен з приводу F-16 для України, оприлюдненій у середу, пише УНН.

Ми, співлідери можливостей ВПС для України, працюємо над наданням Україні операційних винищувачів F-16. Уряди Данії та Нідерландів перебувають у процесі передачі Україні F-16 американського виробництва, за підтримки США. Процес передачі цих F-16 зараз триває, і цього літа Україна почне експлуатувати операційні F-16. У цей час ми не можемо надати додаткову інформацію з міркувань операційної безпеки

- ідеться у спільній заяві, розміщеній Білим домом.

Лідери коаліції висловили вдячність Бельгії та Норвегії "за зобов’язання надати додаткові літаки, а також іншим членам коаліції можливостей ВПС за їхню підтримку".

"Ми прихильні подальшому зміцненню авіаційних спроможностей України, що включатиме ескадрильї сучасних багатоцільових літаків четвертого покоління F-16. Коаліція має намір підтримати їхнє забезпечення та озброєння, а також подальшу відповідну підготовку пілотів для підвищення операційної ефективності", - сказано у заяві.

"Ми продовжуватимемо співпрацювати на підтримку здатності України захищатися від російської агресії", - підсумовується у заяві.

"Навіть якщо буде 50 - це ніщо": Зеленський назвав необхідну кількість літаків типу F-1610.07.24, 14:01

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі