daniia-profinansuie-vyrobnytstvo-18-samokhidnykh-artyleriiskykh-ustanovok-bohdana-dlia-ukrainy

Данія профінансує виробництво 18 самохідних артилерійських установок "Богдана" для України

 • 38005 переглядiв

Данія профінансує виробництво 18 українських самохідних артилерійських установок "Богдан" вартістю 1,2 млрд датських крон для оборонних потреб України, а перша партія, як очікується, буде поставлена в найближчі місяці.

 Данія профінансує  виробництво 18 українських самохідних артилерійських установок  "Богдана" для потреб України, повідомили у міністерстві оборони країни, передає УНН

Деталі 

Зазначається, що у червні було підписано офіційну угоду про співпрацю між Данією та Україною, і угода про закупівлю артилерійських снарядів українського виробництва є першою реалізацією цього проєкту. 

Було ухвалено рішення про виділення 1,2 мільярда данських крон із Фонду України для закупівель української оборонної промисловості. 

Очікується, що перша партія з 18 артилерійських установок  "Богдана", профінансованих Данією, буде доставлена найближчими місяцями. 

Таким чином, ми гарантуємо, що обладнання, яке українці потребують на фронті, вироблятиметься і постачатиметься поруч. Це має очевидні логістичні переваги і водночас сприяє розвитку оборонної промисловості в Україні. У даному випадку артилерійські снаряди українського виробництва відіграють ключову роль як пілотний проєкт

- заявив міністр оборони країни Троельс Лунд Поульсен. 

Данія та Нідерланди перебувають у процесі передачі Україні F-16 - заява коаліції10.07.24, 16:50

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Філіппінах стався потужний землетрус

     • 15363 переглядiв