daniia-napravliaie-frehat-u-chervone-more-dlia-zakhystu-torhovelnoho-sudnoplavstva

Данія направляє фрегат у Червоне море для захисту торговельного судноплавства

 • 37095 переглядiв

Данія розгортає фрегат Esbern Snare, щоб приєднатися до військово-морських сил, які захищають судноплавство в Червоному морі.

Данія направить фрегат Esbern Snare Королівських військово-морських сил Данії для підтримки багатонаціональних військово-морських сил, що захищають торговельне судноплавство в південній частині Червоного моря поблизу узбережжя Ємену. Про це повідомили у Міністерстві оборони Данії, передає УНН.

Ми стурбовані серйозною ситуацією, що складається в Червоному морі, де тривають неспровоковані напади на цивільне судноплавство. Для данського і міжнародного судноплавства, а також для розвитку регіону вирішальне значення має можливість безпечного плавання в цьому районі. Данія вже робить свій внесок у гарантування морської безпеки в цьому районі, і уряд хоче збільшити свій внесок, розмістивши данський фрегат. У новому році ми представимо данському парламенту пропозицію щодо резолюції з цього приводу

заявив міністр оборони Троелс Лунд Поульсен.

Деталі

Наразі Данія направляє в CMF трьох штабних офіцерів, зокрема одного штабного офіцера для участі в операції Prosperity Guardian (OPG).

У січні уряд подає данському парламенту резолюцію з пропозицією надати OPG фрегат, який може бути розгорнутий з кінця січня.

Судноплавні компанії Японії призупиняють транспортування товарів через Червоне море25.12.23, 14:41

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Харківщині встановлюють фортифікації "зуби дракона"

     • 41339 переглядiв

    На Хмельниччині вибухи, ймовірно, працює ППО

     • 111646 переглядiв