ukenru
d-tramp-zaproponuvav-posadu-glavi-mvs-kongresmenu-vid-montani

Д.Трамп запропонував посаду глави МВС конгресмену від Монтани

 • 7274 переглядiв

КИЇВ. 14 грудня. УНН. Обраний президент США Дональд Трамп запропонував на посаду міністра внутрішніх справ конгресмена-республіканця від штату Монтана Райяна Зінке, кандидатуру якого повинен затвердити сенат, передає УНН з посиланням на ВВС.

МВС США, на відміну від багатьох аналогічних відомств в інших країнах, не керує поліцією або пенітенціарною системою, а управляє землями, що перебувають у федеральній власності, природними ресурсами, а також займається програмами, пов'язаними з корінними народами.

Р.Зінке 55 років, він колишній спецпризначенець, який воював в Іраку, має дві нагороди за бойові місії. У 2014 році Р.Зінке привернув увагу ЗМІ, назвавши Хілларі Клінтон "антихристом".

"Конгресмен Зінке виступає за енергетичну незалежність США. Він підтримує всеохоплюючу енергетичну політику, яка передбачає використання поновлюваних джерел енергії, копалин і альтернативних джерел", - охарактеризував кандидата Д.Трампа представник президентського штабу Джейсон Міллер.

Сам Р.Зінке поки не коментував номінацію, він має право відмовитися від посади. Як повідомлялося, як кандидати на посаду міністра внутрішніх справ також розглядалися конгресмени Кеті Марк Мак-Морріс Роджерс і Рауль Лабрадор.

Інавгурація Д.Трампа відбудеться 20 січня 2017 року. Після цього він буде офіційно пропонувати на розгляд конгресу кандидатури на посади міністрів у своєму уряді.

Українські Національні Новини

Новини Світу