ukenru
d-tramp-rozglyadaye-kandidaturu-golovi-exxon-mobil-na-derzhsekretarya-ssha-zmi

Д.Трамп розглядає кандидатуру голови Exxon Mobil на держсекретаря США - ЗМІ

 • 9850 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Голову Exxon Mobil Рекс Тіллерсон, чия нафтова компанія має значні інтереси в Росії, найзвали одним з головних претендентів на посаду державного секретаря США, передає УНН з посиланням на Радіо Свобода.

Як повідомляється, помічники обраного президента США Дональда Трампа зазначають, Р.Тіллерсона розглядають як людину, яка "зможе вперше застосувати досвід корпоративного управлінця на високій дипломатичній посаді".

Вказано, що зустріч Д.Трампа з Р.Тіллерсоном пройшла 6 грудня і знову може відбутися у вихідні.

За даними помічників Д.Трампа, поряд з керівником Exxon Mobil Рексом Тіллерсоном конкурентними за посаду держсекретаря залишаються й інші претенденти – екс-претендент на посаду президента США у 2012 році Міт Ромні, колишній посол США в ООН Джон Болтон, сенатор Боб Коркер і адмірал флоту у відставці Джеймс Ставрідіс.

Керівник нафтової компанії Exxon Mobil Рекс Тіллерсон посідає чільне місце в сегменті бізнесу з Росією у сфері енергетики. Раніше президент Росії Володимир Путін нагородив Р.Тіллерсона орденом "за значний внесок у зміцнення співпраці в паливно-енергетичному секторі".

У 2011 році Exxon Mobil підписала угоду з найбільшою державною нафтовою компанією Росії "Роснефть" зі спільної розвідки і видобутку нафти. Відтоді ці дві компанії створили 10 спільних підприємств з реалізації проектів в Росії, але західні санкції проти Москви сповільнили інвестиції Exxon Mobil. Р.Тіллерсон висловлювався критично щодо санкцій Заходу, які змусили його компанію відмовитися від деяких проектів і спричинили, за його словами, збитки Exxon Mobil у щонайменше мільярд доларів.

На тлі повідомлень про можливе висунення Р.Тіллерсона на посаду держсекретаря США інший кандидат, екс-мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані, оголосив, що не братиме участі у змаганні за високу державну посаду.

Українські Національні Новини

Новини Світу