ukenru
d-tramp-prodovzhiv-sanktsiyi-vidnosno-vladi-bilorusi

Д.Трамп продовжив санкції відносно влади Білорусі

 • 12041 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Президент США Дональд Трамп продовжив на один рік санкції щодо деяких представників влади Білорусії. Відповідний лист на ім'я керівників конгресу США опубліковані на офіційному сайті Білого дому, передає УНН.

У повідомленні говориться, що "режим надзвичайного стану щодо дій певних членів уряду Білорусії та інших осіб, що підривають демократичні процеси і структури в цій країні, повинен продовжитися після 16 червня 2017 року".

Д.Трамп нагадав, що фігуранти "чорний список" причетний, на думку США, до порушень прав людини, політичні репресії та корупція. За словами американського президента, все це "представляє надзвичайну загрозу інтересам національної безпеки і зовнішньої політики США".

Зазначимо, вперше подібний указ був виданий ще в червні 2006 року тодішнім президентом США Джорджем Бушем. Арешт накладався на власність певних категорій білоруських громадян в США, а також за їх межами, в разі знаходження під контролем американського уряду.

Як повідомляв раніше УНН, США продовжили послаблення санкції щодо Білорусі ще на шість місяців у рамках політики, започаткованої адміністрацією Барака Обами щодо заохочення Мінська, який є традиційним союзником Москви, наблизитися до Заходу.

Українські Національні Новини

Політика