ukenru
d-tramp-ogolosiv-pro-obrannya-derzhsekretarem-ssha-golovi-exxonmobil-r-tillersona

Д.Трамп оголосив про обрання держсекретарем США голови ExxonMobil Р.Тіллерсона

 • 9120 переглядiв

КИЇВ. 13 грудня. УНН. Обраний президент США Дональд Трамп обрав генерального директора ExxonMobil Рекса Тіллерсона на посаду державного секретар США. Про це оголосила його перехідна адміністрація, передає УНН з посиланням на CNN.

"Обраний президент Дональд Трамп обрав генерального директора ExxonMobil Рекс Тіллерсон на посаду державного секретаря", - йдеться у повідомленні з посиланням на перехідну адміністрацію.

Вказано, що 64-річний Р.Тіллерсон не має ніякого формального досвіду у сфері зовнішньої політики, але побудував тісні стосунки з багатьма світовими лідерами, маючі масштабні угоди по всій Євразії і Близькому Сході від імені найбільшої в світі енергетичної компанії.

"Його завзятість, багатий досвід і глибоке розуміння геополітики робить його відмінним вибором для держсекретаря", - йдеться в заяві Д.Трампа.

Керівник нафтової компанії ExxonMobil Рекс Тіллерсон посідає чільне місце в сегменті бізнесу з Росією у сфері енергетики. Раніше президент Росії Володимир Путін нагородив Р.Тіллерсона орденом "за значний внесок у зміцнення співпраці в паливно-енергетичному секторі".

У 2011 році Exxon Mobil підписала угоду з найбільшою державною нафтовою компанією Росії "Роснефть" зі спільної розвідки і видобутку нафти. Відтоді ці дві компанії створили 10 спільних підприємств з реалізації проектів в Росії, але західні санкції проти Москви сповільнили інвестиції Exxon Mobil. Р.Тіллерсон висловлювався критично щодо санкцій Заходу, які змусили його компанію відмовитися від деяких проектів і спричинили, за його словами, збитки Exxon Mobil у щонайменше мільярд доларів.

Українські Національні Новини

Новини Світу