ukenru
crown-agents-mozhe-pererakhuvati-rosiyskiy-kompaniyi-120-tis-dol-ukrayinskikh-platnikiv-podatkiv

Crown Agents може перерахувати російській компанії 120 тис. дол. українських платників податків

 • 12123 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Міжнародна організація Crown Agents, яка проводить закупівлі виробів медичного призначення та ліків на замовлення Міністерства охорони здоров'я України, має намір придбати майже 2000 тест-систем у російської компанії. Про це свідчить акцепт, опублікований на офіційному сайті Crown Agents, повідомляє УНН.

У документі зазначається, що право поставити тест-системи для перевірки донорської крові на гепатити і сифіліс в Україні отримала компанія LLC Diagnostic System.

Мова про ТОВ "Діагностичні системи України". Ця компанія має київську реєстрацію, але її власником є громадянин РФ - Костянтин Бурков.

Крім того, ТОВ "Діагностичні системи України" є дочірнім підприємством російського ТОВ НВО "Діагностичні системи", яке зареєстроване і працює в Нижньому Новгороді.

Примітно, що російську материнську компанію очолює батько Костянтина Буркова - Анатолій Бурков.

Таким чином, згідно з документом Crown Agents, міжнародна організація має намір придбати у ТОВ "Діагностичні системи України" набори тест-систем для виявлення гепатиту В (у кількості 651 шт), набори тест-систем для виявлення гепатиту С (у кількості 643 шт) і набори тест-систем для виявлення сифілісу (у кількості 609 шт.). Вартість одного такого табору становить 63 долари. Відповідно, Crown Agents в разі підписання договору з "російською дочкою", перерахує на адресу компанії близько 120 тис. доларів з українського бюджету.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, у компанії ТОВ "Діагностичні системи України" масово закуповують товари медичного призначення й українські лікарні.

З метою з'ясувати, чому стосовно фактично російської компанії на території нашої держави не працюють економічні санкції, і чому українські лікарні, по суті, дають право заробітку представникам країни-агресора, УНН звернувся з відповідними запитами до РНБО, Міністерства охорони здоров'я, НАБУ і Служби безпеки України.

Українські Національні Новини

Економіка