ukenru
cnn-putin-mozhe-mobilizuvati-stilki-zavgodno-viyskovikh-ale-rosiya-ne-mozhe-zabezpechiti-yikh-neobkhidnim

CNN: путін може мобілізувати скільки завгодно військових, але росія не може забезпечити їх необхідним

 • 296278 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. російський диктатор володимир путін може мобілізувати стільки громадян рф, скільки забажає, проте країна не має можливості забезпечити їх найближчим часом необхідною військовою підготовкою та озброєнням для війни в Україні. Про це пише CNN, інформує УНН.

Деталі

У середу, 21 вересня, путін на тлі невдач під час свого повномасштабного вторгнення в Україну оголосив про часткову мобілізацію по країні. Міністр оборони рф сергій шойгу в ефірі російського телебачення заявив, що призвуть 300 тисяч резервістів. Якщо вони зіткнуться з українською зброєю на передовій, то, ймовірно, стануть новими жертвами вторгнення, під час якого російські військові зазнали поразки майже в усіх аспектах сучасної війни, пише CNN.

"Російські військові наразі не оснащені для швидкого та ефективного розгортання 300 000 резервістів. росія вже намагається ефективно оснастити свої професійні сили в Україні після значних втрат техніки під час війни", - констатував спеціаліст міжнародної консалтингової компанії зі стратегічного аналізу Sibylline Алекс Лорд.

Розвідувальний веб-сайт Oryx, посилаючись на дані втрат військ рф, що підтверджені фото чи відео, виявив, що окупанти втратили понад 6300 машин, у тому числі 1168 танків, з початку війни в Україні. Зазначимо, що за даними Генштабу ЗС Україні, з 24 лютого російські військові втратили 2236 танків, 218 гелікоптерів та 4776 бойових броньованих машин.

"На практиці їм не вистачає сучасного обладнання для такої кількості нових військових", - зазначив військовий аналітик Якуб Яновський.

За словами експертів, навіть якби російські військові мали все необхідне обладнання, зброю та мотивацію, швидко підготувати 300 000 осіб до бою було б неможливо.

Нагадаємо

Цього тижня Інститут вивчення війни повідомив, що успішний контрнаступ ЗСУ викликає паніку у впливових осіб з Кремля.

Аналіз ISW та української розвідки також показав, що через наступ росія втратила від 50% до 90% своєї чисельності в деяких підрозділах і величезну кількість бронетехніки.

Українські Національні Новини

Новини Світу