ukenru
cnn-dva-rosiyski-su-27-navmisno-zlivali-palivo-pered-bezpilotnikom-i-poshkodili-yogo-propeler

CNN: два російські Су-27 навмисно зливали паливо перед безпілотником і пошкодили його пропелер

 • 2505964 переглядiв

КИЇВ. 14 березня. УНН. Російський винищувач пошкодив гвинт американського безпілотника MQ-9 Reaper, повідомив CNN офіційний представник США, знайомий із інцидентом, передає УНН.

Деталі

За словами чиновника, безпілотник Reaper та два літаки Су-27 Flanker літали над міжнародними водами над Чорним морем, коли один із російських літаків навмисно пролетів перед безпілотним дроном і злив паливо перед ним. За словами чиновника, один із літаків пошкодив пропелер Reaper, який встановлений у задній частині безпілотника. Пошкодження гребного гвинта змусило США збити безпілотник у нейтральних водах Чорного моря.

ВПС США виступили із заявою, в якій звинуватили російський літак у «безрозсудних, екологічно небезпечних та непрофесійних діях».

«Приблизно о 7:03 ранку (за середньоєвропейським часом) один із російських літаків Су-27 врізався у гвинт MQ-9, внаслідок чого американським силам довелося збивати MQ-9 у міжнародних водах. Кілька разів перед зіткненням Су-27 скидали паливо та пролітали перед MQ-9 у безрозсудній, екологічно небезпечній та непрофесійній манері. Цей інцидент демонструє некомпетентність, а також небезпеку та непрофесіоналізм», — йдеться у заяві генерала ВПС США Джеймса Б. Хекера, командувача ВПС США в Європі та Африці.

Російські та американські літаки діяли над Чорним морем під час війни, але це перша відома подібна взаємодія, потенційно небезпечна ескалація у критичний момент бойових дій.

Президента Байдена проінформували про зіткнення над Чорним морем, повідомив Білий дім.

Українські Національні Новини

Новини Світу