Зокрема, система НАССР працює на трьох підприємствах молокопереробної галузі, на тринадцяти підприємствах м’ясопереробної галузі, на двох цукрозаводах. Також, НАССР впроваджена на трьох пиво-безалкогольних підприємствах, на одному плодопереробному та на одному кондитерському підприємстві.
Загалом у Тернопільській області нараховується 93 підприємства харчової та переробної галузі, які мають право працювати за системою контролю безпечності харчових продуктів.
У ОДА також поінформували, що до кінця 2017 року планується розробити та впровадити систему HACCP на 12 підприємствах харчової та переробної галузі.
Нагадаємо, у Рівненській області систему НАССР впровадили на чотирьох підприємствах з 80. На Донеччині — на 10 із 70 підприємств. На Вінниччині система НАССР вже запрацювала на 10% підприємств з виробництва продуктів.
За словами нардепа С.Тригубенка, відповідальність за провадження системи контролю якості та безпечності продукції лежить на самих підприємствах. І на сьогодні для того, аби поступово втілювати стандарти НАССР на українських виробничих потужностях, вже наявна достатня законодавча база.
Політик також вважає, відповідальність за якість своїх товарів підприємство-виробник має нести перед споживачем, а не перед контролерами з числа державних органів влади.