ukenru
choven-iz-migrantami-rozbivsya-bilya-beregiv-italiyi-ponad-40-lyudey-zaginuli-video

Човен із мігрантами розбився біля берегів Італії, понад 40 людей загинули: відео

 • 1488200 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. 43 мігранти, у тому числі дитина у віці всього кількох місяців, загинули після того, як їхній перевантажений човен затонув рано вранці в неділю в штормовому морі біля південного регіону Калабрія в Італії, повідомило державне радіо RAI, передає УНН.

Деталі

На даний момент живими вилучено 80 осіб, у тому числі ті, кому вдалося дістатися берега після затоплення, йдеться у повідомленні берегової охорони.

Вздовж берегової лінії було виявлено 43 тіла. На судні знаходилося понад 200 осіб.

«Десятки та десятки людей потонули, зокрема діти. Багато хто зник безвісти. Калабрія тужить після цієї жахливої трагедії», - сказав регіональний губернатор Роберто Окіуто.

За повідомленнями італійських ЗМІ, перевантажений човен розбився об сильні хвилі біля прибережного міста Кротоне на світанку.

Інформаційне агентство AGI з посиланням на рятувальника повідомило, що серед жертв було немовля у віці всього кількох місяців.

Da questa notte, la #GuardiaCostiera è impegnata nella ricerca e soccorso dei naufraghi di un barcone infrantosi lungo le coste crotonesi: 80 le persone in vita recuperate e al momento 43 le vittime.
Le ricerche proseguiranno con mezzi navali, aerei e l’impiego di sub. pic.twitter.com/PLI2LUUjtn

— Guardia Costiera (@guardiacostiera) February 26, 2023

Доповнення

Остання трагедія сталася через кілька днів після того, як уряд провів через парламент суперечливий новий закон про порятунок мігрантів. Новий закон зобов'язує судна допомоги мігрантам робити лише одну спробу порятунку за раз, що, на думку критиків, може призвести до збільшення кількості потонулих у центральному Середземномор'ї.

Маршрут вважається найнебезпечнішим переходом у світі для людей, які шукають притулку в Європі.

За даними міністерства внутрішніх справ, цього року до Італії морем прибуло близько 14 000 мігрантів у порівнянні з 5 200 за той же період минулого року і 4 200 за перші два місяці 2021 року.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП