Кожна господиня намагається зробити святковий стіл особливим. Знайомі страви можуть набриднути, тому настає час спробувати нові рецепти.
УНН зібрав для вас рецепти салатів, які стануть чудовою альтернативою олів’є чи оселедцю під шубою, а ви здивуєте своїх гостей.
Різдвяний салат з цитрусовою заправкою
Інгредієнти:
Мікс листя салату
1 гранат
1 апельсин
150 г фети або козячого сиру
100 г фісташок
Жменька волоських горіхів
Для заправки:
сік 1 апельсину
½ ст.л. меду
2 ст.л. оцту з білого вина
2 ст.л. оливкової олії
1 ч.л. діжонської гірчиці
сіль/ перець за смаком
Спосіб приготування
Крок 1
У велику салатницю викладіть мікс листя салату
Крок 2
Почистіть апельсин та поріжте його кільцями
Крок 3
На листя салату викладаємо порізаний апельсин та нарізаний кубиками сир
Крок 4
Посипаємо все зернами гранату та горіхами
Крок 5
Змішуємо інгредієнти для заправками та поливаємо наш салат
Салат з лососем
Інгредієнти:
½ пучка салату айсберг
200 г коричневого рису
1 цибулина
250 г помідорів черрі
4 редиски
¼ огірка
1 авокадо
200 квасолі
250 г лосося гарячого копчення
50 г фети
Жменька смаженого мигдалю
Для заправки
1 ст.л. яблучного оцту
1 ст.л. соєвого соусу
1 ст.л. оливкової олії
½ ч.л. кунжутної олії
1 столова ложка меду
Спосіб приготування
Крок 1
Покладіть листя салату на тарілку, та додайте до нього попередньо відварений рис.
Крок 2
Додати до цибулю, помідори, редис, огірок і авокадо, квасолю.
Крок 3
Наріжте лосось невеликими шматочками та додайте до салату його разом з фетою та мигдалем.
Крок 4
Заправка: збийте всі інгредієнти в мисці і полийте салат.
Салат з авокадо і тунцем
Інгредієнти:
1 банка тунця у власному соку
1 огірок
1 авокадо
½ червоної цибулі
пучок кінзи
2 ст.л. соку лайма
1/4 склянки оливкової олії
1/2 чайної ложки порошку чилі
1/4 чайної ложки кмину
Сіль і перець за смаком
Спосіб приготування
Крок 1
Покладіть тунець, огірок, авокадо, червону цибулю та кінзу у велику миску.
Крок 2
У невеликій мисці змішайте сік лайма, оливкову олію, порошок чилі, кмин, сіль і перець.
Крок 3
Вилийте заправку на суміш тунця та перемішайте.
Бальзамічний салат з куркою та цибулею
Інгредієнти:
4 середні червоні цибулини
4 ст.л. оливкової олії
2 гілочки свіжого чебрецю
Сіль і перець за смаком
3 ст.л. бальзамічного оцту
4-5 курячі грудки без кісток і шкіри
1 пучок салатного листя
1 пучок руколи
1 ст.л. лимонного соку
Петрушка
Спосіб приготування
Крок 1
Розігрійте духовку до 200°C. На великому деку покладіть цибулю, полийте її 2 столовими ложками олії та додайте гілочки чебрецю, додайте сіль/ перец. Смажити цибулю потрібно 10 хвилин.
Крок 2
Додайте в цибулю 1 столову ложку оцту і продовжуйте смажити до золотисто-коричневого кольору і м’якості, 10-15 хв. Перекладіть у неглибоку миску та за бажанням посипте чебрецем.
Крок 3
Тим часом розігрійте 1 столову ложку олії у великій сковороді на середньому вогні. Приправте курку 1/2 чайної ложки солі та перцю та смажте по 7–10 хв кожну сторону. Зніміть сковорідку з вогню, додайте 2 столові ложки оцту, що залишилися. Дайте курц "відпочити" 5 хвилин та поріжте на скибочки.
Крок 4
У великій мисці змішайте листя салату та рукколу з лимонним соком, рештою столової ложки олії та по 1/4 чайної ложки солі та перцю. Посипати петрушкою і цибулею. Викладіть курку на готовий салат.