ukenru
chomu-ne-potribno-prodavati-sobak-navit-yakscho-gaz-v-krayini-dorogiy

Чому не потрібно продавати собак, навіть якщо газ в країні дорогий

 • 37402 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Собаки були одомашнені людьми досить давно для того, щоб стати їх вірними друзями і союзниками, і мова йде не тільки про поширене "принести тапки або газету". УНН зробив добірку важливих функцій і навіть місій чотирилапих, всупереч уявленням деяких нардепів про їх користь.

1. Тварин більше не прийнято вважати товаром. Так, не дивлячись на те, що ми їх все ще можемо купити і продати, їх все одно не прийнято дарувати, а все ж рекомендується вибирати серцем і забирати з притулків.

2. Собаки були і залишаються помічниками людей, як в сфері сільського господарства, так і в соціальній сфері. Вірні пси розполохують ворон, водять отару і відлякують цікавих незнайомців від приватної власності.

3. Нюх собак також незамінний в пошукових роботах, а саме коли потрібно взяти слід злочинця або відчути наркотики.

4. А скільком людям допомагають собаки-поводирі або собаки-психологи (терапевтичні пси).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продай собаку - заплати за газ: соцмережі відреагували на слова Брагара фотожабами

5. Не варто забувати і про славу такого вірного пса, як Балто, який перевозив медикаменти під час епідемії дифтерії в 1925 році у містах штату Аляски, США.

6. Чотириногі друзі допомагають лікувати деякі захворювання, такі як аутизм, старече слабоумство, розлади психіки. Лікування за допомогою собак називається каністерапія. Завдяки їх вірності і дружелюбності, людина позбувається депресій і соціофобії, вчиться взаємодіяти з навколишнім світом. У європейських країнах і в США собаки часто живуть при будинках престарілих і є частиною загальної терапії. Так літні люди легше переживають стан зневіри, зникає неуважність, поліпшуються рухові функції.

7. Собаки створюють хороший мікроклімат в сім'ї. Пари, у яких є собаки, розлучаються рідше.

Варто відзначити, що соціологи визначили, що чим вище рівень розвитку цивілізації в країні, тим більше в ній собак.

Як раніше повідомляв УНН, під час обговорення ціни в платіжках в ефірі одного з телеканалів на ток-шоу 25-річний нардеп з "Слуги народу" Євген Брагар запропонував пенсіонерам "продати собаку елітної породи" для того, щоб грошей вистачило на оплату комунальних послуг. Його пропозиція викликала емоційну реакцію користувачів соцмереж.

Пізніше, компанія "Нафтогаз" заявила, що не потрібно продавати домашніх улюбленців для того, щоб грошей вистачило на оплату комунальних послуг.

Українські Національні Новини

Суспільство