ukenru
cholovicha-zbirna-ukrayini-prodemonstruvala-naykraschiy-rezultat-sezonu-na-kubku-svitu-z-biatlonu

Чоловіча збірна України продемонструвала найкращий результат сезону на Кубку світу з біатлону

 • 13966 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Чоловіча збірна України змогла фінішувати у естафетній гонці на шостому етапі Кубка світу 2020/21 з біатлону на шостому місці, встановивши найкращий результат сезону для українців, передає УНН з посиланням на Федерацію біатлону України та "Суспільне".

Артем Тищенко, Дмитро Підручний, Артем Прима та Антон Дудченко фінішували шостими. Перемога дісталася збірній Франції (0+6), срібний комплект нагород в активі Норвегії, "бронза" за італійцями.

Шостий результат став найкращим в історії чоловічої збірної України - всього два додаткові патрони. Попередній рекорд був встановлений на чемпіонаті світу 2015 року в Контіолахті: три додаткові патрони. Тоді команда у складі Дмитра Підручного, Артема Прими, Олексія Жирного та Сергія Семенова фінішувала на дев'ятому місці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє українок потрапили в залікову зону спринту етапу Кубку світу з біатлону

Усе це завдяки точній роботі на вогневих рубежах - українці використали тільки два додаткові патрони: по одному у Артема Тищенка та Артема Прими.

За швидкострільністю стрільби у гонці Україна показала найкращий результат, а усі біатлоністи потрапили до топ-3 за швидкістю стрільби на своїх етапах естафети. А також усі опинилися у топ-10 загалом у гонці.

Додамо, завтра жіноча збірна також проведе естафетну гонку в Обергофі.

Українські Національні Новини

Спорт