ukenru
chlenstvo-v-yes-ukrayina-zavershila-svoyu-chastinu-protsesu-teper-golovne-ne-dopustiti-zatyaguvannya-ukhvalennya-rishennya

Членство в ЄС: Україна завершила свою частину процесу. Тепер головне не допустити затягування ухвалення рішення

 • 188225 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Україна сьогодні офіційно передала Європейській комісії фінальну частину опитувальника, необхідну для оцінки готовності України до набуття статусу кандидата на членство в ЄС. Відтак, технічна частина процесу зі сторони України завершена і м’яч знаходиться на стороні Європейського Союзу. Про це УНН розповіли в Офісі Віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної.

Цитата

"Сьогодні Україна офіційно передала Європейській комісії другу і фінальну частину опитувальника, необхідну для оцінки готовності України до набуття статусу кандидата на членство в ЄС", - повідомили в Офісі.

За словами співрозмовників, другу частину Україна отримала 13 квітня. Документ становив майже 4000 сторінок відповідей щодо відповідності українського законодавства європейському (acquis communautaire). Разом із першою частиною опитувальника - це понад 5000 сторінок відповідей щодо готовності України до переговорів про членство в ЄС, повідомили в Офісі.

"Відтак, технічна частина процесу зі сторони України завершена і м’яч знаходиться на стороні Європейського Союзу", - кажуть у Стефанішиної.

Деталі

Також у віце-прем'єрки стверджують, що український уряд вже отримав сигнали від Єврокомісії з позитивною оцінкою першої частини опитувальника, яка стосувалась політичних та економічних критеріїв членств в ЄС.

Україна, як зазначається, продовжить консультації з країнами-членами ЄС, які, спираючись на висновки Єврокомісії, мають ухвалити рішення про надання Україні статусу кандидата.

"Головна задача сьогодні - зняти перестороги, що залишились в окремих країнах ЄС та не допустити затягування ухвалення рішення", - наголошують в Офісі.

І додають: останні опитування в ЄС показують, що більшість європейців підтримують членство України в Європейському Союзі.

Спираючись на усталену демократичну практику, лідери країн ЄС мають ухвалити рішення, враховуючи настрої в суспільстві, наголосили у віце-прем'єра України.

Нагадаємо

9 травня Президент України Володимир Зеленський під час онлайн-зустрічі з головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн продемонстрував другу частину заповненої анкети-опитувальника для отримання Україною статусу кандидата на членство в Євросоюзі.

Як зазначила Ольга Стефанішина, Україна заповнила та передала Єврокомісії другу частину опитувальника щодо членства в ЄС. На позитивне рішення очікують у червні.

Українські Національні Новини

Політика