ukenru
chiygoz-ta-umerov-zavtra-budut-u-kiyevi-dzhemilyev

Чийгоз та Умеров завтра будуть у Києві - Джемілєв

 • 9830 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Заступники голови Меджлісу Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров завтра будуть у Києві. Про це в ефірі "5 каналу" сказав уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, передає УНН.

"Я думаю, вони завтра вже будуть в Києві. Завтра їм належить зустрітись з Ердоганом або з прем'єр-міністром, а потім вони хочуть приїхати сюди. Там їм запропонували медогляд та лікування, але вони відмовились. Хочуть скоріше сюди", – заявив Джемілєв.

"Про те, що вони приїдуть, дізнався 10 хвилин тому, перед тим, як сюди зайти, вдалося додзвонитись. Розмовляв з Ахтемом Чийгозом, і він сказав, що вони хочуть якомога швидше сюди", – додав він.

Водночас донька Ільмі Умерова Айше Умерова в ефірі "5 каналу" повідомила, що батька обстежили лікарі. І повернення в Україну залежить від результатів, які будуть вже завтра, у четвер, 26 жовтня.

"Відразу по прильоту в Анкару їх оглянули лікарі, зробили кілька тестів і аналізів, забезпечили усіма необхідними ліками. Зараз вони чекають результатів цього обстеження, і якщо все нормально, то вони завтра вже зможуть вилетіти до Києва", – розповіла донька Умерова.

Нагадаємо, 25 жовтня Чийгоза і Умерова в РФ звільнили і передали Туреччині.

Українські Національні Новини

Політика