ukenru
chiygoz-i-umerov-pislya-povernennya-do-kiyeva-planuyut-zustritisya-z-erdoganom

Чийгоз і Умеров після повернення до Києва планують зустрітися з Ердоганом

 • 8550 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз, звільнені напередодні в РФ і відправлені до Туреччини, домовилися, повернувшись до Києва, в короткий термін зустрітися з турецьким президентом Реджепом Тайїпом Ердоганом. Про це під час брифінгу в Анкарі повідомив заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз, передає кореспондент УНН.

"Те, що зробили наші президенти, ми відчули це і через нас це пішло на всіх, на всю країну, ніхто не думав, що це можливо. Ми хотіли б особисто висловити слова подяки Ердогану, але на жаль, графік такий, що ми домовилися, що повернувшись до Києва, ми в короткий термін зустрінемося з ним і висловимо йому подяку", - зазначив А.Чийгоз.

Також він розповів про своє перебування в російському СІЗО.

"СІЗО - це місце цілковитої ізоляції, посередники між мною і свободою - це були мій адвокат і моя дружина та я відчував величезну підтримку в першу чергу України. Звичайно, дуже символічною була підтримка Європи, особливо Туреччини. Суть в тому, що громадяни України в Криму відчули ту міць і силу, яка стоїть за ними, і це дуже важливо в боротьбі. І за ці 2 роки 9 місяців я зустрічався з іншими ув'язненими і можу сказати, що ця підтримка дає можливість бути там (у СІЗО - ред.) в безпеці", - зазначив А.Чийгоз.

"Протягом трьох років, різні пропозиції надходили, зокрема в мою адресу, вони були настільки жахливими і мерзенними. Я не схильний був взагалі вести будь-які такого роду переговори, ставлячи пріоритетом своє звільнення. Але коли я почув про переговори Порошенка, Ердогана і Мустафи Джемілєва, я не знав про результат, але я став відчувати зміну ставлення до себе від тих, хто прагнув розправи наді мною", - додав він.

Нагадаємо, 25 жовтня А.Чийгоза та І.Умерова в РФ звільнили і передали Туреччині.

Українські Національні Новини

Політика