ukenru
chiselnist-sukhoputnikh-viysk-zbilshilas-na-120-tis-za-dva-z-polovinoyu-roki-s-poltorak

Чисельність сухопутних військ України зросла на 120 тис. осіб за два з половиною роки - С.Полторак

 • 8920 переглядiв

КИЇВ. 12 грудня. УНН. Чисельність сухопутних військ за останні 2,5 року збільшилась на 120 тисяч осіб. Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак в ефірі телеканалу “112 Україна”, передає УНН.

"За 2,5 роки сухопутні війська взяли на себе основний удар і навантаження. Сухопутні війська за цей час сформували 12 бригад, 8 полків. Чисельність сухопутних військ на сьогоднішній день складає практично 169 тис., а було 49 тис. Сформували управління резервного корпусу, провели реформування органів військового управління, створили 4 оперативних командування. І найголовніше - все це відбувалося в той час, коли треба було вести бойові дії", - зауважив міністр оборони.

Разом з тим він зазначив, що було проблеми з постачанням та оснащенням ЗСУ.

"Були проблеми з постачанням, з оснащенням. Все це було, тому що увагу, яку приділяла держава ЗСУ, назвати увагою дуже важко. Тому що 1%, 1,5%, 2% ВВП на розвиток озброєння, на взагалі забезпечення ЗСУ - це цифри, які давали можливість тільки виживати, а не розвиватися. Але в цих умовах ми зустріли війну", - сказав С.Полторак.

 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП